UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇALIŞANLAR, UYGUNSUZ MESAJLARIN HEPSİNİ OKUYOR!

Güvenlik konusunda büyük sorunlarla gündeme gelen WhatsApp'ta en büyük özellik olarak tanıtılan uçtan uca şifreleme özelliğinin hiçbir anlamı olmadığı iddia edildi.

ÇALIŞANLAR, UYGUNSUZ  MESAJLARIN HEPSİNİ OKUYOR!

ProPublica isimli kar amacı gütmeyen gazetecilik kuruluşu, WhatsApp'ta büyük bir güvenlik ihlali yaşandığına dair bir rapor yayınladı.

GÜÇLÜ ŞÜPHELER VAR

ProPublica, WhatsApp mesajlarının Facebook tarafından görüntülendiğini iddia etti. Facebook’un defalarca kullanıcı mesajlarına erişimi olmadığını söylemesinin üzerine böyle bir rapor yayınlanması şüpheleri güçlendirdi.

WHATSAPP ÇALIŞANLARI KOLAYCA GÖRÜNTÜLEYEBİLİYOR

 Uçtan uca şifreleme ile veriler doğrudan kullanıcı cihazlarında şifrelendiğinden ve şifresi çözüldüğünden, Facebook'un mesajların içeriğine erişimi olmamalı. ProPublica, WhatsApp çalışanlarının, kullanıcılar tarafından uygunsuz içerik olarak işaretlenen mesajları görüntülediğini söylüyor. Ayrıca şirketin, mesajların içeriğini görüntülemek zorunda kalmadan yasaklı içeriği tespit etmek için büyük miktarda meta veri topladığını da belirtiyor.

ZUCKERBERG İÇERİKLERİ GÖREMİYORUZ DEMİŞTİ

ProPublica'ya göre, hizmet moderatörlerinin kullanıcı mesajlarının içeriğine erişimi var. 2018 yılındaki ABD Senatosu ifadesinde, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "WhatsApp'ta herhangi bir içerik görmüyoruz." iddiasında bulunduğunu da hatırlatmakta fayda var.

İŞE ALININCA GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İMZALATILIYOR

Kaynağa göre, WhatsApp moderatörleri katı bir gizlilik içinde çalışıyorlar. “İçerik Denetleme Görevlisi” işi için iş başvurularında Facebook veya WhatsApp'tan bahsedilmiyor ve insanların işe alındıklarında bir gizlilik sözleşmesi imzalamaları gerekiyor.

UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLER ERİŞİME AÇILIYOR

WhatsApp şifreleme kullandığından, yapay zeka algoritmaları tüm sohbetleri kendi başlarına tarayamıyor. Bunun yerine moderatörler, gönderisi uygunsuz olarak işaretlenen bir kullanıcının içeriğine erişim kazanıyorlar.

Son Güncelleme: 8.09.2021 11:45:48
ETİKETLERwhatsapp