UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERT VİDİNLİ SABAH’TAN KOVULDU!

Günaydın köşe yazarı Mert Vidinli, Turkuvaz Medya’dan kovuldu.

MERT VİDİNLİ SABAH’TAN KOVULDU!

Turkuvaz Medya’dan kovulan Mert Vidinli, yaşanan gelişmenin ardından gece yarısı deyim yerindeyse sosyal medyadan bombardıman yaptı. Arka arkaya tweet’ler atan Vidinli sosyal medyada gündem oldu.

“CENAZENE AİLECEK GELECEĞİZ”

İlk tweet’inde ‘Hıncal abi nasılsın?’ yazan Mert Vidinli, devamında yaptığı paylaşımda ise olay ifadelere yer verdi: ‘Ne babam ne dedem sevmezdi seni... Cenazene ailecek geleceğiz :)’

Bir anda gaza gelen Mert Vidinli daha sonrasında ise geri vites yaptı ve apar topar tweet’leri sildi.

İşte o tweet’ler;

KOVULMASININ NEDENİ HINCAL ULUÇ MU?

10 Eylül’de son yazısı yayımlanan Vidinli’nin tweet’lerinde Hıncal Uluç’u hedef alması takipçilerini 2019 yılına geri götürdü.

12 Ekim 2019’da yazdığı köşe yazısında kendi gazetesi Sabah’ı ve Hürriyet’i eleştiren Hıncal Uluç, Vidinli’nin o dönem yazdığı bir yazısı ile ilgili uyarıda bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Gazetecilik ‘5 N, 1 K’ dır.. ‘Ne, Ne zaman, Nasıl, Niçin, Kim’ sorularının altısını da içermiyorsa yazdığın masaldır da ondan, diyorum. Ama ilk değil.. Bu Mert'in son zamanlarda sıklaşan kaçıncı ‘Yersiz, zamansız, isimsiz’ yazısı..”

Hıncal Uluç’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bizim gazetede işi en kolay meslektaşımız Mert Vidinli olmalı.. "Trend Avcısı" sütunu, meraklı, keyifli, neşeli.. Ünlülerin özel yaşamlarıyla ilgili dedikodular, İstanbul Gece Hayatını yazıyor.. Tabii, neşeli ve meraklı olacak..

"Peki, nesi kolay" diyeceksiniz..

Şusu..

Köşeyi dolduramadın mı, bir hikaye salla gitsin. İsim yok.. Adı soyadını geçtik, adının baş harfi dahi yok. Yazıda onun kimliğine işaret eden tek satır, tek kelime yok. Koca yazının kahramanı "Bir iş adamı" ve "Eşi" diye geçiyor..

Mesela, dün..

İş adamı (Kim belli değil) İstanbul'un ünlü otelinde (Hangisi belli değil) masaj ve hamam keyfi yaptırmış. Dönmüş gelmiş 500 bin liralık saati (markası, nesi özel belli değil) yok. Otel aranmış.. Bulunamamış. Olayı eşi duymuş. (Onun da adı, inisyalleri falan yok tabii.)

"Vay sen otele kadın götürdün" diye kıyamet..

Güzel masal değil mi?.

Gazetecilik "5 N, 1 K" dır.. "Ne, Ne zaman, Nasıl, Niçin, Kim" sorularının altısını da içermiyorsa yazdığın masaldır da ondan, diyorum.

Ama ilk değil.. Bu Mert'in son zamanlarda sıklaşan kaçıncı ", Yersiz, zamansız, isimsiz" yazısı..

O zaman ben de Ertuğrul'dan nasıl "Kaça yazdın" diye şüphe ediyorsam, Mert'e de takılır oldum..

"Acaba sahiden oldu mu, böyle bir şey?.”

Mert Vidinli bir ara cemiyet hayatı içinde yer alıyordu. Ancak sonraları dışlanınca Instagram fenomenleriyle beraber olmaya başlamış, onların haberlerini yapar olmuştu.

Bir basın geçmişi olmayan Mert Vidinli’nin Sabah’tan gönderildikten sonra başka bir medyada iş bulması zor görünüyor.

HABERİN VİDEOSU

Son Güncelleme: 16.09.2021 16:08:31