UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIYAMET HABERCİSİ! YÜZLERCESİ GÖKYÜZÜNDEN YAĞDI

Görüntüler ortaya çıktığında herkes şaşkına döndü. Kıyamet habercisi olduğunu söyleyenlerden bunun toplu bir zehirleme girişimi olduğunu düşünenlere kadar onlarca fikir var. Yine de yüzlerce kuzgunun neden gökyüzünden düştüğü, öldüğü bilinmiyor ve olay gizemini koruyor.

KIYAMET HABERCİSİ! YÜZLERCESİ GÖKYÜZÜNDEN YAĞDI

Rusya’da gerçekleşen olayda yaklaşık 300’e yakın kuzgunun öldüğü düşünülüyor. Novosibirsk bölgesinde Ust-Tarksk köyünde çekilen görüntüler sonrası toplu ölümlerle ilgili araştırma sürüyor. Ust-Tarksk bölgesinde veteriner olan Sergei Kuzlyakin yaşanan bu olayın ilk bakışta ‘zehirlenme’ olabileceğini söylüyor.

Yerel basın kaynaklarına göre kuşların cesetlerinden örnekler alındı. Bu yıl doğan genç kuşların öldürüldüğünü söyleyen bu kaynaklar, gereken önlemlerin alınacağını da belirtiyor.

İNSANLARDA ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Bölgede yaşayan kişiler ise mahallenin her yerinde ‘siyah kuş cesetleriyle’ kaplı olduğunu söylüyor. Rusya’da bir basın organı olan Bezformata ölü kuşların gökten düştüğünü görmenin "sakinler arasında endişeye neden olduğunu" yazdı.

'İLK DEFA GÖRÜYORUM, ŞOK OLDUM'

Basına yaptığı açıklamada şok olduğunu söyleyen Dr Kuzlyakin, "1975'ten beri doktor olarak çalışıyorum ve bunu ilk defa görüyorum. Şok oldum" diyerek olayın ciddiyetini aktardı.

Konu hakkında bir terim bile icat edildi: Aflockalypse. Kitlesel ölümlere karışan türlerin geniş yelpazesi bir tür küresel felakete işaret ediyor gibi görünse de, her örneğin kendi benzersiz açıklaması olması çok daha olası görünüyor.

Bunlar arasında hastalık, zehirlenme, olağan dışı hava koşulları(küresel ısınma), oksijen eksikliği, açlık ve göç edememek gibi sebepler de yer alıyor. Ancak Ust-Tarksk'ta ölü kuzgunların zehirlenmiş olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan Bezformata, laboratuvar testlerinin kuzgunların "tehlikeli bulaşıcı viral bir hastalıktan" muzdarip olmadığını doğruladı. Kuşbilimci Alexei Yanovsky, zehirlenmiş oldukları durumda kuşların böcek ilacı almış olabileceklerini söyledi.

Rusya'da görülen sıra dışı doğa olayı görenleri şaşkına çevirdi. Olay anlarını görüntüye alan kişi ise yaşadığı dehşeti "Korkumdan pencereleri bile açamadım" sözleriyle anlattı.

Rusya'nın doğusunda hafta sonu boyunca güneşi kapatan sivrisineklerin oluşturduğu 'hortum' anları videoya kaydedildi. Kamçatka'nın doğu kıyısında, milyonlarca böcekten oluşan kalın ve hızlı hareket eden sütunlar görüldü ve ciddi ölçüde hasara yol açtı.

Uzak mesafeden bakıldığında, bölgeden gelen fotoğraflarda havaya toz ve kir savuran bir grup kasırga görülüyordu.Ancak bulutların içinden çekilen görüntüler, kasırgaların aslında milyonlarca istenmeyen böcekten oluştuğunu gösterdi.

'PENCEREMİ AÇMAYA CESARET EDEMEDİM'

Ust-Kamchatsk'tan Alexei, "Bu sivrisinek bulutunun içinde birkaç yüz metre ilerledim. Yolu zar zor görebildiğim için hoş bir deneyim değildi. Pencerelerimi açmaya cesaret edemedim.

Baktığım her yerde dev sivrisinek sütunları görülüyordu. Bazılarının sadece yeni bir hortum oluşturmak üzere tekrar bir araya gelmek için dağıldığını görebiliyordum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.09.2021 18:50:57
ETİKETLERkunduz  kıyamet  alamet