UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UĞUR ŞAHİN'DEN FLAŞ AŞI AÇIKLAMASI!

Pfizer ile birlikte corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Uğur Şahin corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 UĞUR ŞAHİN'DEN FLAŞ  AŞI AÇIKLAMASI!

BioNTech’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su olan Uğur Şahin, Covid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Financial Times’ın aktardığı haberde, Şahin, corona virüsünün mutasyona uğramaya devam edeceğini ve bu durumun da şu an kullanılmakta olan corona virüsü aşısının yarattığı bağışıklığı azaltacağını söyledi.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’a konuşan Şahin, “Gelecek yılın ortalarına doğru Covid-19 aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor çünkü virüs mutasyona uğruyor. Bu yıl yeni bir aşı geliştirmeye gerek yoktu. Fakat gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum olacak” dedi.

Eşi Özlem Türeci ile birlikte kurduğu BioNTech’i yöneten Uğur Şahin, Financial Times’a açıklamalarda bulundu.

“DELTA VARYANTI ETKİLEMİYOR”

Dünyada geliştirilen ilk corona virüsü aşılarından biri olan ve Türkiye’de de kullanılan Comirnaty aynı zamanda mRNA teknolojisi kullanan ve denetleyici kurumlardan olay alan ilk aşı olmuştu.

Financial Times’tan Erika Solomon ve Nikou Asgari’ye konuşan Şahin, “Şu an baskın hale gelen Delta varyantı daha bulaşıcı fakat mevcut aşıların etkileyiciliğini azaltacak kadar da farklı değil” dedi.

Üçüncü doz destekleyici aşıların ana varyantları kontrol altına alabileceğini de dile getiren Şahin, buna karşılık corona virüsünün yeni mutasyonlara uğrayacağını ve aşıların etkisini azaltabileceğini söyledi.

 

Son Güncelleme: 3.10.2021 15:50:25
ETİKETLERuğur şahin