UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA'DA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER! CİNSEL İSTİSMAR, İŞKENCE...

Rus cezaevlerinde olduğu belirtilen korkunç görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Cezaevlerindeki korkunç cinsel istismar ve işkence görüntüleri ortaya çıktı.

RUSYA'DA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER! CİNSEL İSTİSMAR, İŞKENCE...

Rus STK'sı Gulagu Net, Rusya'nın "Edward Snowden'ı" olarak tanımladığı bir muhbir sayesinde, hapishanelerdeki sistematik işkenceve cinsel istismarı belgeleyen 40 gigabaytlık "gizli video arşivi" ele geçirdi.

Sadece Rusyadeğil tüm dünyada yankı uyandıran videolarda yatağa bağlı ya da yerde yatan erkek mahkumların süpürge gibi nesneler kullanılarak tecavüze uğradığı görülüyor. Başka bir videoda yüz üstü yatırılan bir mahkumun başına bir gardiyanın ayağıyla bastığı görülüyor. Acı içinde kıvranan mahkumların sistematik olarak şiddet ve istismara maruz kaldığı görülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, HAPİSHANE BAŞKANI İSTİFA ETTİGörüntüler sonrası Rusya Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Rusya Federal CezaeviTeşkilatı başkanı, üç videonun çekildiği Kazakistan sınırındaki batı Rusya bölgesi Saratov'a bir görev gücü gönderdi. Federal Hapishanesi'nin başkanı 55 yaşındaki Albay Alexei Fedotov'un da istifa ettiği öğrenildi.

PUTİN'İN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Putin'in sözcüsü Peskov, "Görüntüler doğrulanırsa, bu ciddi bir soruşturma için bir nedendir. Konuyu hızlı ancak sakin bir şekilde çözmek gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Rusya'daki erkek mahkumlar, gözdağı vermek ve şantaj yapmak amacıyla cezaevi yönetiminin talimatıyla diğer mahkumlar tarafından sıklıkla cinsel istismara maruz kalıyor. Aktivistler, 40 mahkumun saldırıya uğradığını söylese de kanıtlar gerçek kurban sayısının 200 civarında olduğunu gösteriyor.

Son Güncelleme: 6.10.2021 20:15:12
ETİKETLERrusya  istismar  cinsel