UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEV GÜNEŞ FIRTINASI DÜNYA'YI VURACAK!

Muazzam bir Güneş fırtınasının bugün Dünya'yı vurması bekleniyor. Fırtınanın elektrik şebekelerini etkileyip kuzey enlemlerinde kutup ışıklarını meydana getirmesi imkan dahilinde.

DEV GÜNEŞ FIRTINASI  DÜNYA'YI VURACAK!

Taçküre kütle atımı Güneş'te meydana geliyor ve elektriksel açıdan iletken büyük bir plazma patlaması sonucu oluşuyor.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin (NOAA) yayımladığı uyarı, alçak Dünya yörüngesindeki araçlarda sürüklenmeyi artırabilecek uydu "yönlendirme düzensizlikleri" ve "elektrik şebekelerinde zayıf dalgalanmalar" beklememiz gerektiğini bildirdi.

Kurum fırtınayı G2 diye derecelendiriyor, bu da fırtınanın orta derecede güçlü olduğu anlamına geliyor. Fırtınanın bu akşamüzeri Dünya'ya ulaşması ve 12 Ekim'e kadar devam etmesi bekleniyor.

Sky'ın haberine göre Britanya'nın meteoroloji servisi Met Office, "Ayın 11'inden itibaren İskoçya'nın büyük bir bölümünde kutup ışıklarının oluşması mümkün fakat bulut miktarı artıyor dolayısıyla gözlemlemek pek muhtemel değil" dedi.

Kutup ışıklarının bu gece İngiltere'nin ve Kuzey İrlanda'nın en kuzey kesimlerine ulaşması düşük bir ihtimal fakat Kuzey İrlanda'da bulutlar aralanıyor ve dolayısıyla görülme olasılığı daha yüksek.

Bu fırtına nispeten zayıf olacak ama gezegen yükseklerde daha güçlü bir süper fırtınanın oluşumuna hazır değil.

15 Mayıs 1921'de New York Demiryolu Fırtınası'nın gücü nedeniyle ABD ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde elektrik ve telgraf kontrol odalarında birden fazla yangın çıkmıştı.

Son Güncelleme: 12.10.2021 08:25:58
ETİKETLERgüneş  dünya