UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PUTİN'DEN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER!

ABD tarafının Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya ile ABD arasında silahlanma yarışı başladığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gözdağı verdi. Putin'in 'şehir katili' olarak anılan füzeler ile ilgili 'alarm durumundalar' açıklaması ise dünya gündeminin bir numaralı maddesi oldu.

PUTİN'DEN ÇOK  KONUŞULACAK SÖZLER!

Dünya yaklaşık iki yıldır tabiri caizse koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor. Ancak 4 milyondan fazla cana mal olan Kovid-19 gezegenimizi tehdit eden tek konu değil.

Özellikle son yıllarda ülkeler arasında artan gerilim ve askeri yatırımların hızla artması uzmanları bir hayli eleştiriyor. Rus lider, Vladimir Putin'den gelen açıklamalar ise tehlikenin ne boyutta olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BU SÖZLERLE GÖZDAĞI VERDİ

ABD tarafının Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya ile ABD arasında silahlanma yarışı başladığını belirten Putin barıştan yana olduklarını vurguladı. Ancak Rus ordusunun envanterinde bulunan silahları ABD ile kıyaslayarak adeta gözdağı verdi.

'HER ZAMAN ALARM DURUMUNDALAR'

Moskova'daki bir enerji forumunda konuşan Putin, şehirleri haritadan silebilecek güçteki hipersonik füzeler hakkında 'Bu sadece hipersonik değil, kıtalararası bir füze ve Rusya'da zaten alarm durumundalar' dedi.

Rusya'nın geliştirdiği füzelerin ABD'deki versiyonlarına oranla 5 kat daha hızlı olduğunun altını çizen Putin'in sözleri kısa sürede dünya gündemine oturdu.

'DÜNYA SAVAŞI KORKULARINI ARTIRDI'

İngiliz Mirror gazetesi bu gelişmeyi 'Putin'in hipersonik silahlara sahip olduğuyla övünmesi, ABD ile askeri bir çatışma ve Batı ile potansiyel bir 3. Dünya Savaşı'na ilişkin korkuları artırdı' sözleri ile okurlarına duyurdu.

RUSYA'NIN YENİ NESİL SAVAŞ MAKİNELERİ

Ancak bu füze Rusya'nın dikkat çeken tek silahı değil! İşte Rusya'nın yeni nesil savaş makineleri...

ABD SAHİLLERİNDE TSUNAMİ YARATABİLİR

Geçtiğimiz aylarda Putin’in ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek ‘Poseidon’ isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Resmi adı 2M39 olan “Poseidon” dünyanın en büyük torpidosu olarak nitelendiriliyor ve ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek kapasitede olduğu belirtiliyor.

30 HEDEFİ AYNI ANDA TAKİP EDEBİLİYOR

Su-57 Avcı Uçakları, 30 hava hedefini aynı anda takip edebiliyor. Bunun uçağın her kısmına yerleştirilen antenler sayesinde gerçekleşebildiği belirtiliyor.

NATO STANDARTLARINA ULAŞTI

Rusya T-14 Armata 'Super Tank' ile NATO standartlarına ulaştı. 3 mürettebata ev sahipliği yapan tankın topu tam otomatik özelliğe sahip. Tankın otomasyon özelliği sayesinde mürettebat sayısı azalmış durumda. Örneğin ABD'nin M1 Abrams tankı bu nedenle 4 kişi tarafından kullanılabiliyor.

Son Güncelleme: 15.10.2021 09:54:16
ETİKETLERputin