UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GİZEMLİ ÜSTE KARANLIK SIRLAR! HEPSİ ORTAYA SAÇILIYOR

ABD'nin gizli testlerini yürüttüğü ünlü 51. Bölge'nin çok yakınında, 52. Bölge isimli başka bir gizemli tesise dair detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Son dönemde üste nükleer faaliyetin arttığı da gelen haberler arasında.

GİZEMLİ ÜSTE KARANLIK SIRLAR! HEPSİ ORTAYA SAÇILIYOR

Yıllardır uzaylı fanatikleri ve ufologlar için bir komplonun merkezinde yer alan, oldukça gizli ABD Hava Kuvvetleri üssü olan 51. Bölge, kendi karanlık sırlarını barındıran ancak daha az bilinen bir kardeş tesise sahip. 52. Bölge, ünlü 51. Bölge'nin 110 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

900 kilometre karelik bir alana yayılan askeri tesis, 1957'de Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı silah programları için bir test alanı olarak açıldı. Son 60 yılda füzeler test edildi, bombalar atıldı ve son teknoloji uçakların hepsi burada uçtu.

52. Bölge veya diğer adıyla “Tonopah Deney Alanı” (TTR) ABD’nin Nevada eyaletinin Tonopah kentinde bulunuyor ve 51. Bölge’deki tesise 113 km uzaklıkta. 52. Bölge’deki askeri tesis, 1957’de ABD Enerji Bakanlığı’nın silah programları için bir deney alanı olarak açıldı.

GİZLİ DENEYLER

Üste, 1977 ve 1988 yılları arasında, kod adı “Constant Peg” olan bir muharebe eğitimi gerçekleştirilerek, Rus Mikoyan MiG hava aracının ABD uçak mürettebatına, radarlara ve insansız hava araçlarına karşı dayanıklılığı test edildi.

Bu test kapsamında binlerce kez görev amaçlı uçuş yapılmasına rağmen, söz konusu operasyon 2006 yılı Kasım ayına kadar tamamen gizli bir şekilde yürütüldü. Savunma dünyasının ünlü çift motorlu gizli saldırı uçağı Lockheed F-117 Nighthawk’ın da 1982 - 1989 yılları arasında, F-117 savaş uçağı programı henüz açıklanmamışken, yine gizli bir şekilde bu tesiste denendiği de biliniyor.

52. Bölge’deki askeri üs hâlâ aktif bir şekilde faaliyette olup, 4 yıl önce tesiste, ABD’nin nükleer silahlarının modernizasyonu gibi programlara destek olmak amacıyla bir dizi gelişmiş teknolojik güncellemeler yapıldı.

Nitekim ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, bu yıl Asya ziyareti öncesinde 52. Bölge’ye yaptığı ziyaret Amerikan basınına yansımış ve ziyaretin sebebi merak konusu olmuştu. Tesiste bu günlerde B61-12 taktik nükleer silahların test edildiği tahmin ediliyor.

ÇALIŞANLAR UÇAKLA GELİYOR

51. Bölge’deki askeri tesise uydu görüntülerinden ulaşılamazken, 52. Bölge’nin bir kısmı uydudan görülebiliyor. 52. Bölge’deki üssün en önemli tesisleri arasında çok sayıda hangarın bulunduğu büyük bir uçak pisti ve binlerce çalışanı barındırabilecek kapasitede yatakhane dikkat çekiyor.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, uçakla tesise gelen çalışanlar özel bir terminale iniyor ve hükümet araçları onlara eşlik ediyor. Bu arada üste son dönemde gerçekleştirilen deneylerden bazılarının yayınlandığı belirtilirken, bunlar arasında simülasyonlu silahlar, havadan atılan roketler ve patlayıcılar yer alıyor.

Son Güncelleme: 17.10.2021 11:07:23
ETİKETLERgizemli üs  ABD