UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HOSTESLER SOYUNDU! EŞİNE AZ RASTLANAN PROTESTO GÖSTERİSİ

İtalyan havayolu firmasının kadın çalışanları, eşine az rastlanacak bir protesto gösterisi düzenledi. Kadın çalışanlar meslektaşlarının haklarını savunmak için meydanda kıyafetlerini çıkardı.

HOSTESLER SOYUNDU! EŞİNE AZ RASTLANAN PROTESTO GÖSTERİSİ

Feshedilen İtalyan havayolu Alitalia'nın düzinelerce eski uçuş görevlisi ve hostes, dün Roma'nın merkezinde sessiz, koreografili bir protestoda üniformalarını çıkararak sadece iç çamaşırlarıyla kaldı.

Alitalia markasını satın alan yeni havayolu ITA Airways tarafından yeniden işe alınan eski Alitalia personelinin, iş kayıplarını ve çalışma koşullarını protesto ettiler.

Uzun süredir mali açıdan zor durumda olan İtalya'nın onlarca yıllık Alitalia havayolu şirketi, son uçuşunu 14 Ekim'de yaptı. ITA, Alitalia'nın uçaklarından bazılarını kullanarak ertesi gün uçmaya başladı.

7 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

ITA veya İtalya Hava Taşımacılığı, Alitalia'nın 10 bin çalışanından yaklaşık 3 bin tanesini alacak. Firma, yüzde 70'i Alitalia'dan olmak üzere 2 bin 800 çalışanla faaliyete geçti ve 2025 yılına kadar çalışan sayısını 5 bin 750'ye çıkarmayı umduğunu söyledi.

Sendika yetkilileri, ITA için çalışacak kişilerin önemli ölçüde daha düşük ücretlerle işe alındığını söylüyor. Sendika liderleri de hükümete işsizlik yardımlarını beş yıla kadar uzatması için baskı yapıyor.

50 kadar eski uçuş görevlisi, Roma'nın Capitoline Tepesi'ndeki bir meydanda sıralar halinde durdu, şirket omuz çantalarını parke taşı kaldırıma indirdi, sonra yavaşça ve senkronize bir şekilde paltolarını, ardından üniforma ceketlerini, sonra eteklerini , en sonda da kıyafetlerini ve yüksek topuklu ayakkabıları çıkardı

Kadınlar çıplak ayaklı kaldı, sadece tek ayakkabı giydiler, birkaç dakika sessizce kaldılar. Sonra özenle giysilerini ve ayakkabılarını toplayıp hep birlikte, 'Biz Alitalia'yız!' diye bağırdılar. ITA, Alitalia markasının ve web sitesinin hakları için 90 milyon avro ödedi.

Son Güncelleme: 21.10.2021 19:02:43
ETİKETLERhostes  kadın  uçak  italya