UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEVLET KANALINDA SKANDAL!

İspanya'da yer yerinden oynadı. İspanya devlet kanalı RTVE kanalı muhabiri Lorena Gonzalez'in skandalı sonrası işine anında son verildi. İşte detaylar...

DEVLET KANALINDA SKANDAL!

CAMAVINGA'YA IRKÇI SÖZLER

İspanya devlet radyo televizyon kurumu RTVE muhabiri Lorena Gonzalez'in Real Madrid'in yeni transferi Eduardo Camavinga'nın tanıtım töreni sırasında ırkçı sözleri ülkede şok etkisi yarattı.

'BU ADAM TAKIM ELBİSESİNDEN DAHA SİYAH'

Kamu kanalı adına Camavinga'nın imza törenine giden Lorena Gonzalez, mikrofonun kapalı olduğunu düşündüğü sırada "Bu adam takım elbisesinden daha siyah." ifadelerini kullandı ve bu ırkçı yorum RTVE'nin canlı yayınında da yanlışlıkla duyuldu.

'GEREKEN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ'

Bu olay sonrası RTVE'ye ve Lorena Gonzalez'e tepkiler yağdı. RTVE'den yapılan açıklamada "RTVE, Camavinga'dan özür diler ve bu aşağılayıcı yorumlar nedeniyle derinden pişmanlık duyup kınar. Gereken önlemleri en sert şekilde alacağız." denildi.

'SÖZLERİMİN BAHANESİ YOK'

Lorena Gonzalez ise kendi sosyal medya hesabından, "İçten özürlerimi sunuyorum. Söz konusu yorum, sporcuya yönelik kötü niyet ve düşünceden yoksundur. Talihsiz olmasına ve mikrofonların kapalı olduğunu düşünmeme rağmen ırkçı ve aşağılayıcı sözlerimin bahanesi yoktur." dedi.

İŞİNE SON VERİLDİ

İspanyol basınında yer alan haberlere göre Eduardo Camavinga'ya ırkçı söylemlerde bulunan spiker Lorena Gonzales'in işine son verildi. Lorena Gonzales yaptığı açıklamada görevine son verildiğini açıkladı.

'SONUÇLARI ORTADA OLAN BİR HATAYDI'

Gonzales yaptığı açıklamada "Özür diledim ama sonuçları ortada olan bir hataydı. Bu hatanını hemen ardından işime son verdiler ve şu an işsizim. Irkçı bir yorum olarak söylemedim ama hatalıydım." ifadelerini kullandı.

'CAMAVINGA O SÖZLERE GÜCENMEDİ'

Yaşanan olayın ardından Camavinga ile konuştuğunu söyleyen Lorena Gonzales, "Camavinga ile uzun uzun konuştum ve bu olaya gücenmediğini söyledi. Yıllardır bu mesleği yapıyorum. İşimi büyük bir saygıyla yapmaya gayret gösteriyorum. Bunun büyük bir gaf olduğunu biliyorum ama birinin kariyerini bitirmeye çalışmayı hak etmiyor. Bence bu oldukça orantısız." sözlerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.10.2021 17:29:48
ETİKETLERispanya  lorena gonzalez