UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YARGITAY’DAN EMSAL NİTELİĞİNDE “KAYNANA” KARARI

Bir boşanma davasının temyiz sürecini yürüten Yargıtay, gelininin daima banyo yapmış olup yapmadığını denetim eden ve elinden telefonunu alan kayınvalidenin bu hareketlerinde erkeği kusurlu buldu.

YARGITAY’DAN EMSAL NİTELİĞİNDE “KAYNANA” KARARI

Bir müddettir geçimsizlik yaşayan genç çift, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Davacı karşı davalı kadın, davalı adamın annesinin evliliğe daima müdahale ettiğini öne sürdü.

KONUŞURKEN ELİNDEN TELEFONU ALIYOR

Genç kadın, kayınvalidesinin, kendisi konuşmuş olduğu sırada elinden telefonunu aldığını, banyo yapmış olup yapmadığını takip ettiğini tez etti. Aile mahkemesi tarafların boşanmasına hükmederken taraf avukatları sonucu temyiz etti.

ERKEK SESSİZ KALDIĞI İÇİN AĞIR KUSURLU

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, gelişen vakıaların ağır özellikte olduğuna, adamın bu müdahalelere sessiz kaldığına dikkat çekti. Davalı adamın “eşinin ailesi ile görüşmesine müsaade vermediği ve onlara kızlarını aramamalarını söylediği” lakin boşanmaya sebep olan vakalarda adamın yine de ağır kusurlu olduğuna vurgu yapılmış oldu.

AĞIR KUSURLU ERKEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

“Davacı bayanın aşağıdaki bendin kapsamı haricinde kalan temyiz itirazları yersizdir. Evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olan vakalarda adam ağır kusurlu olup, adama yüklenen bu kusurlu davranışlar tıpkı vakitte bayanın kişilik haklarına hücum teşkil etmektedir. O halde tarafların toplumsal ve ekonomik durumları, tazminata temel olan fiilin yükü ile hakkaniyet kuralları dikkate alınarak kadın faydasına içsel tazminata karar vermek gerekirken, yanılgılı kusur belirlemesinin sonucu olarak yazılı formda içsel tazminat talebinin reddine karar verilmesi hakikat görülmemiş ve bozmayı gerektirmiştir.”

Son Güncelleme: 31.10.2021 15:44:35
ETİKETLERYargıtay  kaynana