UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORONAVİRÜS HAPINA ONAY GELDİ!

ABD'li ilaç firması Merck ve ortağı biyoteknoloji firması Ridgeback Bioterapötik'in geliştirdiği koronavirüs hapı İngiltere'de onayladı. Bu kararla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürerken aldığı ilginç kararlarla kendinden söz ettiren İngiltere'den bir ilk daha geldi. İngiltere, ABD'li ilaç firmasının ürettiği ve koronavirüs ile mücadelede bir sonraki adım olarak gösterilen hapları onayladı.

KORONAVİRÜS HAPINA ONAY GELDİ!

Aralık ayı başlarında Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını da dünyada ilk onaylayan ülke olan İngiltere, koronavirüs hapını da ilk onaylayan ülke oldu.

"TARİHİ BİR GÜN" DİYEREK DUYURDULAR

İngiltere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sajid Javid konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Bugün ülkemiz için tarihi bir gün, çünkü İngiltere şu anda dünyada COVID-19 için evde alınabilecek bir antiviral ilacı onaylayan ilk ülke. Bu, yakında çığır açan tedaviyi alabilecek en savunmasız ve bağışıklığı baskılanmış kişiler için bir oyun değiştirici olacak.

Birleşik Krallık, en heyecan verici, son teknoloji tedavileri araştırma, geliştirme ve kullanıma sunma yolunda öncülük ediyor ve bu zafer için MHRA ve MSD'deki uzman ekiplere ve ayrıca satın alan Antiviral Görev Gücü'ne teşekkürlerimi sunuyorum.

Mümkün olan en kısa sürede ulusal bir çalışma yoluyla molnupiravir'i hastalara dağıtma planlarını belirlemek için hükümet genelinde ve NHS ile birlikte hızla çalışıyoruz.

Bu antiviral, COVID-19'a karşı cephaneliğimize mükemmel bir katkı olacak ve mümkün olduğunca çok sayıda insanın korunmasını sağlayacak."

VİRÜSÜN GENETİK KODLARINI BOZARAK MÜCADELE EDİYOR

Şirketin bulaşıcı hastalıklar ve aşılar bölümünün başındaki isim olan Jay Gobler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geliştirdikleri ilacın aşılardan farklı olduğunu, aşıların aksine virüsün spike proteinini hedef almadığını belirtmişti.

Gobler bu özelliği sayesinde ilacın virüs insan vücudunda gelişmeye devam ederken de aynı derecede etkili olduğunun altını çizmişti.

 

Koronavirüsün kendi kopyalarını oluşturmasını sağlayan bir enzim olan viral polimerazı hedef alan ilaç virüsün genetik kodlarını bozarak onunla mücadele ediyor.

EN ÇOK 'ERKEN DÖNEMDE' ETKİ EDİYOR

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilaç en çok erken enfeksiyon döneminde uygulandığında etkili oluyor.

Şirket tarafından yapılan çalışmaya göre, ilaç yeni Covid-19 teşhisi konan hastaların hastaneye yatırılma şansını yaklaşık yüzde 50 oranında azaltıyor. Koronavirüs hapına onay veren ilk ülke İngiltere oldu.

 

Son Güncelleme: 4.11.2021 17:14:05
ETİKETLERkoronavirüs  ingiltere  ilaç