UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“DOLAR 12 TL OLACAK!”

Piyasaların merakla beklediği ve doların geleceğini belirleyen kritik tarih olan 3 Kasım'da hem ABD Merkez Bankası FED, faiz kararını açıkladı, hem de TÜİK ekim enflasyon oranlarını...

“DOLAR 12 TL OLACAK!”

Her iki oran da döviz üzerindeki baskısını korudu ve dolar ile euronun yükselişi devam etti. Dövizdeki yükselişin sürüp sürmeyeceği konusunda herkeste endişe sürerken ünlü ekonomistten endişe verici bir açıklama geldi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ve Tahsin Bakırtaş, doları ne zaman 12 lira olacağını açıkladı.

Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası (FED), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed, aylık varlık alımlarını kasım ayından itibaren yavaşlatmaya başlayacak. Fed varlık alım hızını aylık 15 milyar Dolar azaltma kararı aldı. Aralık ayında 60 milyar dolar tutarında hazine kağıdı ve 30 milyar dolar tutarında mortgage destekli menkul kıymet alacak.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut'un YouTube programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Tahsin Bakırtaş, FED'in faizleri sabit tutmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

İki konuk arasında FED'in faizleri sabit tutması ve varlık alım kararı değerlendirildi.

Dolar 12 lira olacak

Evren Devrim Zelyut'un, "Eğer enflasyon yukarıya doğru kalıcı olacaksa da şunu da söylüyorsunuz o zaman FED'in faiz artırımı kaçınılmaz. 2022 nin ortasında falan..." sözlerine Tahsin Bakırtaş, "Ortasına kalacağını sanmıyorum. Varlık alımlarının 2022 yılın ortalarında başlayacağını söylüyor FED. Ama ben ekim ve kasım aylarında başlayacağını söylüyordum. Varlık alımlarının haziran ayına kalmadan mart-nisan gibi biteceğini ve hemen arkasından da kaçınılmaz bir biçimde faiz artırımına ikinci çeyrekte başlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle Türkiye ve benzeri gibi ülkelerde çalkantı büyük olacak. Bu çalkantı bizi uçurumun aşağısına sürükleyebilir." dedi.

 

 

Son Güncelleme: 4.11.2021 18:06:19
ETİKETLERdolar  türk lirası