UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞLARINI KESTİLER! DÜNYA ÇALKALANDI

Patlama ve silah seslerinin saatlerce kesilmediği savaş haftalar sonra bir kez daha tekrarlandı, uluslararası haber ajanslarının servis ettiği tüyler ürperten kareler dünyayı çalkaladı.

BAŞLARINI KESTİLER! DÜNYA ÇALKALANDI

Eylül ayındaki çatışmada 118 mahkumun hayatını kaybettiği Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, rakip çeteler Cuma günü akşam saatlerinde yine savaşa tutuştu.

Ekvador'un en büyük kenti Guayagil'deki Litoral Hapishanesi'nden silah sesleri yükseldi, mahkumların yakınları bir haber alma umuduyla cezaevi önüne koştu.

Bu yıl yaklaşık 300 mahkumun cezaevlerinde can verdiği ülkede Litoral Hapishanesi'nden farklı bir haber beklendi ancak dakikalar içinde feci görüntüler ortaya çıktı.

Meksikalı Sinaloa ve Jalisco New Generation kartelleri arasındaki savaşı hatırlatan çatışmada bazı mahkumların boğazlarının kesildiği bildiriliyor.

ASKERLER İÇERİ GİRDİ

Hapishanedeki olayları bastırmak için yüzlerce özel kuvvetler askeri içeri girdi, Ekvadorlu yetkililer çatışmalarda 68 mahkumun öldüğünü açıkladı.

Sayıları 25'i aşan yaralı ise hapishane önünde bekleyen ambulanslarla hastanelere taşındı. Guayas eyaletinin valisi Pablo Arosemena, yaşananları bir toplu katliama benzetti.

Çatışma sürerken cezavinde 700 mahkumun bulunduğu bilgisini veren Vali Arosemena, rakip çetenin cezaevini kontrol etmek istemesiyle olayların patlak verdiğini söyledi.

Yerel medya, Litoral Hapishanesi'nde söz konusu çetenin diğer tarafa geçmek için bir koridorda toplandığı sırada rakip çetenin saldırısına uğradığını yazdı.

Cezaevinde yapılan aramalarda silahlar, patlayıcılar ve yüzlerce kesici alet ele geçirildi. Ekvador'da 31 Eylül'den bu yana cezaevlerinde olağanüstü hal uygulanıyordu.

29 Eylül'de yine Litoral Hapishanesi'ndeki savaşta 118 mahkum ölmüş, 80'ni de yaralanmıştı. avaşanlar Los Lobos ve Tiguerones çeteleriydi.

Litoral Cezaevi'ni kan gölüne çeviren çatışmada el bombaları atılmış ve patlama sesleri hapishane dışından bile duyulmuştu. Hayatını kaybeden mahkumların bazılarının başları kesilmişti, diğerlerinin ise vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Yerel medya, Ekvador'da yeni yeni faaliyet göstermeye başlayan Meksikalı uyuşturucu çetesinin isyan emri verdiğini ve çatışmaların başladığını aktarmıştı.

Güney Amerika ülkesinde Temmuz ayında farklı hapishanelerde çıkan olaylarda 21 kişi yaşamını yitirmiş, 35 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine, Ekvador lideri Lasso, cezaevlerinin kapasitelerinin yüzde 30 üzerinde mahkum barındırdığını kaydetmişti.

24 Şubat'ta üç şehirde aynı anda çıkan isyanlarda da 80 mahkum hayatını kaybetmişti. Ekvador hapishanelerinde yaklaşık 38 bin mahkum bulunuyor.

Son Güncelleme: 14.11.2021 11:19:14
ETİKETLERekvador  cartel  meksika  uyuşturucu  hapishane