UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"KORKU EVİ"NDEN KAN DONDURAN İFADELER

ABD'nin California eyaletinde ebeveynleri tarafından işkence edilip hapsedilen 13 kardeşten biri, nasıl kurtulduklarını ilk kez kamuoyuna anlattı. 21 yaşındaki gencin anlattıkları kan dondurdu.

"KORKU EVİ"NDEN KAN DONDURAN İFADELER

Şu anda 21 yaşında olan Jordan Turpin, Ocak 2018'de ailesi tarafından hapsedildiği ve "Korku Evi" olarak adlandırdığı yerden bir pencereden atlayarak kaçmayı başarıp polisi aradı ve  tüm dünyanın kanını donduran bir olay da gün yüzüne çıktı. Turpin evden kaçıp polisi aramaya giderken “hiç dışarı çıkmadığı için” kaldırımı nasıl kullanması gerektiğini bile bilmediğini anlattı.

EBEVEYNLERİMİZ BİZİ İSTİSMAR EDİYOR

Jordan Turpin 911'i aradığında sevk memuruna “Evden yeni kaçtım... Bizi istismar eden ebeveynlerimiz var” dedi. Memur istismarı tanımlaması istenince “Bize vuruyorlar. Bizi odanın bir ucuna fırlatmayı seviyorlar. Saçımızı çekiyorlar. Saçlarımızı yoluyorlar. İki küçük kız kardeşim şu anda zincirlenmiş durumda,” yanıtını verdi. Polis gelen ihbar üzerine eve baskın düzenledi. Ortaya çıkan polis kamerası görüntüleri, polislerin eve girdiğinde çocuklarını en az ikisi yataklarına zincirlenmiş şekilde bulduğunu gösteriyor.Bölge savcısı Mike Hestrin, ABC News’e verdiği demeçte, duyduklarım “aklımın durmasına sebep oldu ” dedi. Polisin eve düzenlediği baskın sonrası kurtarılan yaşları 2 ile 29 arasında olan 13 çocuğun hepsi hastaneye kaldırıldı. Çocukların hepsi perişan durumdaydı, yıllardır fıstık ezmeli sandviçten başka bir şey yememişlerdi. Jordan o kadar zayıflamıştı ki yetkililer onun sadece 10 yaşında olduğunu düşündüler.

YILDA  BİR KEZ DUŞ ALMALARINA İZİN VERİLİYORDU

 

Baskını yapan polisler, Turpin’lerin evini “pis” ve “kötü kokulu” olarak nitelendirdi. Savcının iddiasına göre, çocukların yılda sadece bir kez duş almalarına izin veriliyordu. Evde eğitim görüyorlar, dış dünya hakkında çok az şey biliyorlardı.2019’da aralarında işkence, haksız yere hapis ve çocuklara zulmün de bulunduğu 14 suçlamayı kabul eden anne baba 25 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.


Son Güncelleme: 17.11.2021 14:31:20
ETİKETLERabd  korku evi  california