UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“YÜKSEK FAİZDEN RAHATSIZIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuşuyor.

“YÜKSEK FAİZDEN RAHATSIZIM”

Bütçenin Genel Kurul çalışmalarında sizlere başarılar diliyorum. Genel Kurul çalışmalarını da görüşmelerini de aynı başarıyla tamamlayarak 2022 bütçemizi milletimize kazandıracağız.

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyüme stratejisi ile yolumuza devam edeceğimiz bu yeni politika öyle bir anda ortaya çıkmış değildir. Esasen Gazi Mustafa Kemal'in Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gayretlerinden itibaren pek çok devlet adamı aynı hedef için harekete geçmiştir. Bu gayretler tek parti faşizmi eliyle kesintiye uğramıştır. Bu ihanetlerin gerisinde Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasını istemeyenler vardı. Milletimizin her darbenin ardından yeniden kendi değerleri ile buluşturacak kadroların önünü açmıştır.

“SİNSİ OYUNLAR PEŞİNDE KOŞANLARIN FİGÜRANLIĞINA TALİP OLDULAR”

Bir dönem karşımıza vesayeti çıkardılar, PKK'sından DEAŞ'ına kadar terör örgütlerini sürdüler. Bu uzun iktidar dönemimizde girdiğimiz her mücadeleyi kazandık, ülkemizi hedeflerinden asla koparmadık. Ülkemizin yeni tehditlerle yüzleştiği her dönemde birilerinin ellerini ovuşturarak sahte kaygı ifadesinin gerisinde sevinçle beklediklerini gördük. Gece yarısı bildirilerinde cuntacıların safında yer aldılar. Kendileri darbecilerin karşısına cesaretle dikilmek yerine arka kapıdan sıvışırken milletimizin destansı mücadelesini itibarsız hale getirmeye çalıştılar. 'Türkiye artık çok olmaya başladı' diyerek sinsi oyunlar peşinde koşanların figüranlığına talip oldular.

“HİÇ BİR ZAMAN FAİZCİ OLMADIM”

Bunlar işte böyle. Dün başka söyler, bugün başka söyler. Bunları da utanmadan, yüzleri kızarmadan yaparlar. Bunlar aslında faizci. Bundan şüphe var mı? Bir taraftan yüzde 1'e indirin, yemin de ediyor. Yemininiz makbul değil. İstediğiniz kadar yemin edin. Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söyler. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız. Son dönemde fiyat artışı üzerinden yürüyen tartışmalarda aynısını yapıyorsunuz. İstiyorlar ki ülke batsın, kendileri de bir şey yapmadan gelip iktidara otursun. Biz bu kifayetsiz muhterislere çok beklersiniz diyoruz. Faiz lobicilerine karşı aynı mücadeleyi veriyoruz.

Ülkede olumlu gelişmeleri yakından takip ederken kur ve fiyat artışından oluşan rahatsızlıkları da dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin istikrarın sağlanması noktasında olduğunun farkındayız. Kimi ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışlarının mantıklı bir izahının bulunmadığını görüyoruz. Türkiye, yüksek faiz üzerine kurulu para politikasını artık terk etti. Yatırımı, üretimi esas alan bir büyüme stratejisine geçmiş bulunuyoruz. Dün 2021'in üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 7.4 olarak açıklandı. Bu oran ile G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. Milli gelirimize gelince bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.8 arttı.

 

 

 

Son Güncelleme: 1.12.2021 12:55:10
ETİKETLERerdoğan