UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK BİR ARTIŞ PLANLIYORUZ’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz" dedi. Nebati, "Asgari ücrette beklentileri karşılayacak bir artış planlıyoruz," ifadelerini kullandı.

‘ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK BİR ARTIŞ PLANLIYORUZ’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Bakan Nebati, “Bu yılın sonunda cari açığın milli gereli oranının yüzde 2,6'nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdeli rakamları paylaşacağız” dedi.

Bakan Nebati, enflasyon konusunda “Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz” ifadelerini kullandı.

Nebati, "Asgari ücrete ilişkin görüşmeler de devam etmekte. Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 9.12.2021 20:19:02
ETİKETLERasgari ücret  maliye bakanı