UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMERİKA’YI KASIRGA VURDU!

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşanan hortum nedeniyle en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kasırga ülkenin birçok eyaletinde etkili oluyor.

AMERİKA’YI KASIRGA VURDU!

Canlı yayında konuşan Vali Beshear ,"Gördüğünüz gibi Hortum bölgede fazla zarara yol açtı ve muhtemelen tarihte gördüğümüz en ağır, en yıkıcı, en ölümcül hortum vakası. Gün ağardığında daha da kötü haberler alacağız, can kaybının artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HENÜZ NET SAYI BİLİNMİYOR

Eyaletteki acil servis yetkilileri tarafından net sayıya dair henüz bir açıklama yapılmazken en az 50 kişinin hayatını kaybettiği teyit edildi. Illinois Valisi Jay Robert Pritzker, "Dualarım bu gece Edwardsville halkıyla, gerekli tüm kaynakları sağlamak için belediye başkanına ulaştım" şeklinde konuştu.

AMAZON'A AİT DEPONUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Illinois eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınada Edwardsville bölgesinde teknoloji devi Amazon'a ait bir deponun çatı kısmen çöktü. Olay yerine polis ve acil servis ekipleri sevk edilirken, çökme sırasında içeride 100 civarında işçinin bulunduğu belirtildi.

FIRTINA BAKIMEVİNİ YIKTI

Arkansas'ta çıkan hortum 90 kişilik bir bakımevindeyse yıkıma yol açtı. Bakımevinde en az bir kişinin öldüğü, binanın bodrumunda mahsur kalan 20 kişinin de acil yardım ekiplerinin çabasıyla kurtarıldığı açıklandı. Tennessee eyaletinde fırtınaya bağlı nedenlerle ölenler olduğu belirtiliyor.

ARKANSAS'TA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Arkansas eyaletine bağlı Monette kentinde çıkan hortumda ise bir bakımevinin kısmen yıkılması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 11.12.2021 13:41:07
ETİKETLERamerika  kasırga