UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘ASGARİ ÜCRET 5200 LİRA NET!’

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), AKP iktidarının izlediği ekonomi politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkan hayat pahalılığını protesto etmek için bugün saat 14.00’da İstanbul Kartal’da miting düzenliyor.

‘ASGARİ ÜCRET 5200 LİRA NET!’

Toplumun her kesiminden binlerce yurttaş mitinge katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar, öğrenciler, kamu emekçileri, emekliler, sağlık çalışanları, çok sayıda siyasi parti ve dernek mitinge kitlesel katılım sağlayarak destek verdi.

Miting için binlerce kişi toplandı. Alana gerçekleştirilecek yürüyüş öncesi emekçiler "Gelirde adalet istiyoruz" "Asgari ücret 5200 net" sloganları attı

Mitingde İlkay Akkaya'nın konseri başladı. Binlerci kişi, alkışlarla Akkaya'yı selamladı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 20 bin kişilik katılım sağlandığının tahmin edildiğini aktardı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, mitingde açıklamalarda bulunuyor.

Çerkezoğlu, "Bu meydandan emeğin köleliğe karşı kurtuluş savaşını başlatıyoruz. Hep birlikte emeğimize, memleketimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz" dedi.

"Kara kışı bahara çevireceğiz" diyen Çerkezoğlu, "Bize yaşatmaya çalıştıklara kara kışa karşı işçi baharını getireceğiz. Sadece emeğimiz, ekmeğimiz için değil; adalet için, özgürlük için, demokrasi için ayağa kalkıyoruz işçi sınıfı olarak" ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu, şöyle devam etit: "Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye'deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; işçi sınıfının asgari ücretli ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL'dir."

Son Güncelleme: 12.12.2021 15:11:44
ETİKETLERasgari ücret  520 lira