UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SÜT FİRMASINDAN SKANDAL REKLAM!

Güney Kore’de yayınlanan bir reklam, dünyanın gündemine oturdu. Bir süt şirketi, kadınları ‘sağılacak inek’ olarak gösteren bir reklam yayınladı. Ülkenin en büyük süt markalarından biri olan Seoul Milk’in 37 saniyelik reklam filmi, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Süt firması, gelen tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı.

SÜT FİRMASINDAN SKANDAL REKLAM!

Seul Süt firmasının reklam filminde, bir erkek yeşilliğin içinde daha sonra ineğe dönüşecek bir grup kadını kamerayla gizlice kayda alırken görülüyor.

Kamuoyundan gelen yoğun tepkilerden sonra reklam filmi YouTube sayfasından kaldırıldı ancak internet kullanıcıları tarafından yeniden yüklenen video çok sayıda kişi tarafından izlendi.

BBC'nin haberine göre, Söz konusu reklam filminde kadınların inek olarak tasvir edilmesi yoğun eleştirilere neden olurken, adamın kadınları gizlice kayda alması da Güney Kore'de yasa dışı kayda alma suçu olarak adlandırılan "molka" olarak değerlendirildi.

Seul Süt'ün şemsiye şirketi Seul Mandıra Kooperatifinin yayımladığı çevrim içi mesajda, "Süt reklamından rahatsız olan herkesten içtenlikle özür dileriz." ifadesi kullanıldı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...


Son Güncelleme: 15.12.2021 12:13:21
ETİKETLERseoul milk  süt  kadın