UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'150 BİNİ GÖREBİLİRİZ'

Omicron varyantı ile birlikte Türkiye'de tam bir vaka patlaması yaşanırken, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı "karantina süresi düşürme" kararına tepkiler büyürken, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu "Vaka sayılarında 100 hatta 150 binleri görmemiz bile sürpriz olmayacak" dedi.

'150 BİNİ GÖREBİLİRİZ'

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Günlük vaka sayıları 50 bini aştı. Üzülerek belirteyim: Böyle giderse 100 hatta 150 binleri görmemiz bile sürpriz olmayacak" dedi.

Prof. Müftüoğlu, bugünkü yazısında Omicron varyantına ilişkin gelişmeleri ve Türkiye'deki son durumu değerlendirdi.

Günlük vaka sayısının 50 bini geçtiğine dikkat çeken Müftüoğlu, "Böyle giderse 100 hatta 150 binleri görmemiz bile sürpriz olmayacak. Bu nedenle sağlık gündemimizin bir numaralı maddesi yine pandemi ve yine yeni varyant “Omikron”dur" dedi.

Müftüoğlu, Omicron'un bulaşma hızının dikkat çektiğini belirterek, "En çok konuşulan konuysa Omikron’un muazzam bulaşma yeteneğidir. Durum şu: Bir önceki varyant Delta için, “Delta varyantıyla hastalanmış bir COVID-19 hastasının yanından geçmeniz bile virüsün size bulaşması için yeterli olabilir!” uyarısı yapan uzmanlar, yeni varyant Omikron için çok daha sert uyarılarda bulunarak, “Omikron bulaşlı bir hastanın değil yanından, sokağından geçmeniz bile virüsün size bulaşmasını mümkün kılabilir” diyorlar. Kısacası durum zannettiğimizden çok daha ciddi ama isterseniz gelin, biz konuya “Omikron’dan olumlu haberler” başlığıyla girelim, Omikron hakkında bilim insanları neleri konuşuyor, neleri araştırıyor onlara bir kulak kabartalım" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 6.01.2022 13:37:58
ETİKETLERkorona  omicron  150 bin vaka