UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA’DA İPLER KOPUYOR!

Rusya ve NATO arasında üç yıl sonra gerçekleşen hassas toplantıdan sonuç çıkmadı, Washington'da ise Moskova'da deprem etkisi yaratan bir gelişme yaşandı. ABD, aralarında Rus lider Putin ve bankacılık sisteminin de yer aldığı çok geniş bir yaptırım paketini duyurdu.

AVRUPA’DA İPLER KOPUYOR!

Washington ve Moskova arasında hafta başında yüz yüze başlayan diplomasi turu NATO-Rusya buluşmasıyla sürdü, ipler kopma noktasına gelirken taraflardan sert açıklamalar peş peşe geldi.

Ukrayna sınırına 100 bin asker yığdıktan sonra aniden NATO'nun doğuya doğru genişlememesi ve bazı güvenlik garantileri talep eden Rusya lideri Vladimir Putin, uluslararası ittifaktan istediğini alamadı.

Brüksel'deki NATO Ana Karargahında Moskova'yı temsil eden Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ittifakın talepleri reddetmesi üzerine Batılı ülkelere tehditler savurdu.

İlişkilerin daha da kötüleşmesinin Avrupa'nın güvenliği açısından önceden kestirilemeyecek sonuçları olacağını vurgulayan Gruşko, "Şimdiye kadar hiç bu kadar dürüstçe ve keskin bir tartışma yürüttüğümüzü hatırlamıyorum" dedi.

Son Güncelleme: 13.01.2022 11:23:32
ETİKETLERnato  abd  rusya  avrupa