UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SKANDAL GÖRÜNTÜLER TEPKİ TOPLAMIŞTI!

İstanbul Kadıköy'de çöpteki biberleri ve etleri toplayarak müşteriye servis ettiren tantunicide çekilen görüntüler büyük tepki çekti. Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntülerin ardından zabıta ekipleri işletmeye 500 lira ceza keserken Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri de ürünlerden numune topladı. Tepkilerin odağındaki tantunici hala açık olsa da önünde her gün müşteri kuyruğu olan dükkan artık sinek avlıyor.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER TEPKİ TOPLAMIŞTI!

İstanbul Kadıköy'de çöpteki biberleri ve etleri toplayarak müşteriye servis ettiren tantunicide çekilen görüntüler büyük tepki çekti. Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntülerin ardından zabıta ekipleri işletmeye 500 lira ceza keserken Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri de ürünlerden numune topladı. Tepkilerin odağındaki tantunici hala açık olsa da önünde her gün müşteri kuyruğu olan dükkan artık sinek avlıyor.Kadıköy'de yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide çekilen görüntüler tepkiye neden oldu. Önceki gün sosyal medyada yayınlanan videoda işletme sahibi, çöpe atılan yiyecekler 'israf oluyor' diye çalışanları azarlıyor, çöpleri karıştırıp biberleri tek tek toplatıyor. Üstelik bir video da çekerek bu biberlerin, hatta etlerin, yeniden servis edilmesini istiyorCep telefonuyla çekilen görüntülerde işletmecinin, "Göster, bak ne kadar biber çıkmış dahada çıkıyor. Ben yokken böyle oluyor demek ki. O biberleri al tek tek. Kadıköy'ün bu hafta ustalar da dahil izinlerini iptal ediyoruz. Bu dükkanda bu yüzden bereket olmaz. Bakın hiç birisi yenmemiş. Kendi dükkanınız gibi bakmadığınız sürece ensenizdeyim. Bu hafta hepinizin iznini iptal ediyorum" dediği duyuluyor."İşletme sahibi, kaydettiği ses kayıtlarında ise "Müşteri elini sürmüyor, ağzıyla ısırmıyor, tabakta kalıyor. Bunda kötü bir şey yok yıkayacağız koyacağız, niye çöpe atalım yazıktır günahtır. Yere düşen etleri de geri koyun yazıktır günahtır. Et altın değerinde. Eti bulamıyoruz arkadaşlar yere düşüyorsa yıkayın kardeşim" ifadelerini kullanıyor.

"Görüntülerin çekildiği tantunicide çalışan tantuni ustası, "Biz yıkayıp koymuyoruz geri. Biz zaten 3 tane tabaklara bırakıyoruz. Patronumuz demiş ki aslında 'Fazladan bırakmayın ziyan oluyor' bazı arkadaşlar 6-7 tane bırakıyorlar onun için söylemiştir. Çöpten toplamak yok. Personele göstermek için çekmiş videoyu" diye konuştu.Görüntülerin medyada yayılmasının ardından Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri işletmeye giderek tutanak tuttu. İşletmeye 500 lira da ceza kesildi. Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri de ürünlerden numune topladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri incelemelerin ardından işletmeyle ilgili kararını verecek. Skandal görüntülerin ortaya çıkmasından önce önünde müşteri kuyruğu oluşan tantunici olay sonrası iş yapamaz hale geldi. Çalışanların gün boyunca restoranda müşteri beklediği öğrenilirken, Kadıköylüler ise işyerinin kapatılmasını istiyor.

Son Güncelleme: 16.01.2022 14:05:17
ETİKETLERtantunici  kadıköy