UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAVAŞ GEMİLERİ ADIM ADIM İZLENİYOR!

Son dakika haberlere göre, uluslararası haber ajanslarının Kiev'den servis ettiği karelerin ardından Rusya'nın Washington Büyükelçiliği sosyal medya hesaplarından zehir zemberek mesajlar paylaştı: "ABD bunu ölümcül silahlarının Ukrayna'daki militan ve teröristlerin eline düşeceğinin farkında olarak yapıyor." Norveç ordusu ise, Twitter hesabından Rus savaş gemilerinin fotoğraflarını #WeAreNATO etiketiyle yayınladı.

 SAVAŞ GEMİLERİ  ADIM ADIM İZLENİYOR!

Dünyanın kilitlendiği Ukrayna geriliminde son 24 saat fırtına gibi geçti. ABD lideri Joe Biden yaptırımlarla doğrudan Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i hedef alabileceklerini söylerken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e inen bir uçak ise kıyameti kopardı.

Ukrayna'yı işgal hamlesinin tüm dünya için ciddi sonuçları olacağını kaydeden ABD Başkanı Biden, "Rusya tüm askerleriyle Ukrayna'ya girerse bu İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük işgal olur ve bu durum dünyayı değiştirir. Hiçbir NATO üyesi, NATO'nun kendilerine yardıma gelip gelmeyeceği konusunda endişe duymasın" dedi.

Joe Biden, işgal operasyonunun başlaması halinde Rusya lideri Putin'e yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı. Biden gazetecilerin 'Putin'e yaptırım uygular mıydınız?' sorusuna 'Uygulardım' yanıtını verdi.

Yabancı liderlere doğrudan yaptırım uygulanması, nadir görülen ancak örneği olan bir durum. Yaptırım uygulanan dünya liderleri arasında Venezuela lideri Nicolas Maduro, Suriye lideri Beşar Esat ve Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi yer alıyor.

KIYAMETİ KOPARAN FOTOĞRAFLAR

Halihazırda Washington yönetiminin Ukrayna'ya asker gönderme planı bulunmuyor ancak silah taşıyan Amerikan uçakları Kiev'e inmeye devam ediyor. ABD, 200 milyon dolarlık güvenlik anlaşmasının üçüncü sevkiyatını gerçekleştirdi, silah ve mühimmat taşıyan bir uçağı daha Kiev'e gönderdi.

Uluslararası haber ajansları Associated Press (AP) ve Agence France-Presse (AFP), Kiev'deki Boryspil Havalimanı'ndan çok sayıda fotoğrafı dünyaya servis etti. Fotoğraflarda, aralarında Javelin füzelerinin de bulunduğu çok sayıda silahın uçaktan indiren çalışanlar görülüyordu.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Twitter hesabından "Javelinler Kiev'de! Toplam ağırlığı yaklaşık 80 tonu bulan yeni askeri yardım kargosunda füzeler ve fırlatma rampaları var. Dördüncü büyük uçan kuşu yakında bekliyoruz. Stratejik ortağımıza teşekkürler" mesajını paylaştı.

Silah taşıyan ABD uçağı Moskova tarafında kıyameti kopardı, Rusya'nın Washington Büyükelçiliği sosyal medya hesaplarından zehir zemberek mesajlar paylaştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un Kiev rejimine verdiği askeri destekle neredeyse her gün böbürlendiğini kaydeden büyükelçilik, "ABD bunu ölümcül silahlarının Ukrayna'daki militan ve teröristlerin eline düşeceğinin farkında olarak yapıyor" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Ukrayna'ya 650 milyon dolardan fazla askeri yardım yapan ABD'nin, Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği 2014 yılından bu yana gönderdiği yardımların toplam tutarı 2,7 milyar doları buluyor.

NATO MOSKOVA'YA YAZILI TEKLİF GÖNDERİYOR

CNN International yayınına katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, ittifakın Rusya'ya hafta bitmeden yazılı bir teklif göndereceğini söyledi.

İlk olarak 2021'in ilkbahar aylarında Ukrayna sınırına ordu konuşlandıran Rusya lideri Vladimir Putin, yılın son günlerinde bir kez daha 100 bini aşkın askeri harekete geçirdi. Moskova ayrıca, NATO'dan Ukrayna'nın ittifaka üye yapılmamasını da içeren yazılı güvence istiyor.

Son Güncelleme: 26.01.2022 14:14:09
ETİKETLERgündem