UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FACEBOOK VE INSTAGRAM KAPATILABİLİR!

Ana şirket Meta, veri aktarımı anlaşmazlığı nedeniyle Avrupa’daki sosyal medya ağları olan Facebook ve Instagram’ı kapatabileceğini açıkladı.

FACEBOOK VE INSTAGRAM  KAPATILABİLİR!

Daha önce Facebook olarak bilinen şirket Meta, Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen Avrupa veri düzenlemeleriyle ilgili olduğu söylendi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu yıllık raporda Meta, geçen perşembe günü yeni bir çerçeve kabul edilmemesi ve şirketin mevcut anlaşma modelini artık kullanamaması durumunda kıtadan uzaklaşmak zorunda kalacağının altı çizildi.

Şirket sorunun, daha önce Facebook olarak bilinen çatı şirket Meta'nın Avrupalıların verilerini ABD merkezli sunucularda aktarmasını, depolamasını ve işlemesini engelleyen AB veri düzenlemeleriyle ilgili olduğunu belirtti.

"​Faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında veri aktarımı yapamıyorsak veya ürün ve hizmetlerimiz arasında veri paylaşımımız kısıtlanıyorsa, bu, hizmetlerimizi sunma becerimizi, sunma şeklimizi etkileyebilir. Hizmetlerimiz veya reklamları hedefleme yeteneğimiz" ifadesi okundu.

Meta’dan yapılan açıklamada, ülkeler arasında kullanıcı verilerinin işlenmesinin iş ve reklam hedeflemesi için çok önemli olduğunu söylerken, “Faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler arasında veri aktarımı yapamıyorsak veya ürün ve hizmetlerimiz arasında veri paylaşımımız kısıtlanıyorsa, hizmetlerimizi sağlama yeteneğimizi, şeklimizi veya reklamları hedefleme yeteneğimizi etkileyebilir” ifadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 8.02.2022 11:17:55
ETİKETLERfacebook  instagram  meta