UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PUTİN ORDUYA TALİMATI VERDİ

Televizyonların canlı yayınladığı konuşmasında Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıyan Rusya lideri Vladimir Putin, dünyayı uçurumun kenarına sürükledi.

PUTİN ORDUYA TALİMATI VERDİ

Kağıt üstündeki yönetimlere destek için Rus ordusunu Ukrayna'ya gönderen Rusya liderine neredeyse tüm ülkeler tepki gösterdi, yalnızca Suriye ve Yemen'deki isyancı Husiler destek verdi. Batılı ülkeler bugün Rusya'yı hedef alan yeni yaptırımları açıklamaya başlıyor. Acil olarak toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan ABD temsilcisi, Putin'in 'Minsk anlaşmasını paramparça ettiğini' ve Washington'un Putin'in 'bununla yetineceğine' dair inancı olmadığını söyledi.

Ukrayna'yı haftalardır sayısı 190 bini bulan askerle kuşatma altında tutan Rusya lideri Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ı bağımsız devlet olarak tanıma kararı aldı. Kararını televizyonların canlı yayınında imzalayan Putin, bir adım daha ileri giderek Donbas'a Rus askerlerini gönderdi. Putin'in attığı imzalar, tüm dünyada şok etkisi yarattı.

Son Güncelleme: 22.02.2022 09:45:06
ETİKETLERputin ukrayna