UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PEŞ PEŞE FALŞ AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizde diplomasi umudu yavaş yavaş yok olurken dünya savaş ihtimaline hazırlanıyor. İngiltere'den gelen 'işgal başladı' açıklaması sonrası ABD'den de benzer yönde demeçler geldi. ABD Başkanı Biden Rusya'nın 'barış gücü' kararı için 'Bu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcıdır' dedi. Ukrayna lideri Zelenski yedek birlikleri göreve çağırdı. Gece saatlerinde yapılan bu çağrı sonrası geçtiğimiz dakikalarda Ukrayna ordusu 18 - 60 yaş aralığındaki yedekleri orduya almaya başladı. Putin ise yaptığı son dakika açıklamasında 'diplomatik çözümler' aramaya hazır olduğunu söyledi ancak Rusya'nın çıkarlarının ve güvenliğinin 'pazarlık edilemez' olduğunu da sözlerine ekledi. İşte bölgeden dakika dakika gelişmeler...

PEŞ PEŞE FALŞ AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR!

12.06: Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'ndeki ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasında çıkan çatışmada 1 Ukrayna askeri hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı.

Ukrayna Ordusu'nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, 'Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1'i ağır toplam 6 asker yaralandı' denildi.

Açıklamada Donbass'taki ayrılıkçıların 81'i ağır toplam 96 saldırı gerçekleştirdiği ve BM-21 Grad roketatar sistemi, 152 mm ve 122 mm çaplarında toplar, tanksavar bombaatar ile büyük makineli tüfekler kullandığı ifade edildi.

11.49: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Genel Sekreteri Guterres'in açıklamalarını eleştirdi.

 

Lavrov, 'Guterres belli ki batının baskılarına maruz kaldı ve Ukrayna'nın doğusunda yaşananlarla ilgili kendi statüsü ve yetkileriyle bağdaşmayan açıklamalar yaptı' dedi.

 

11:44: Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde Ukrayna ve Rusya arasındaki krizle ilgili Çin’in tüm taraflarla temas kuracağını söyledi. Görüşmede Ukrayna’daki gerginliğin bugünkü hale gelmesinin Yeni Minsk Anlaşması’nın etkin şekilde hayata geçirilmemesinden kaynaklandığını hatırlatan Wang Yi, taraflara temkinli olma, “güvenliğin bölünmezliği ilkesi”nin önemine saygı gösterme, gerginliği ve anlaşmazlıkları diyalog ve görüşme yollarıyla çözme çağrısında bulundu.

 

11.25: Ukrayna, Rusya'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı yaptı.

 

YEDEK ASKER BİRLİKLERE KATILIYOR

 

11.15: Ukrayna liderinin yedek birlikleri göreve çağırma kararı sonrası 18 - 60 yaş aralığındaki yedek askerler göreve çağrılmaya başlandı. Ukrayna Kara Kuvvetleri  mesajında, "18 ila 60 yaşları arasındaki yedekler çağrılacak... Çağrı bugün başlayacak. Maksimum hizmet ömrü bir yıl" ifadelerine yer verdi.

 

10.57: İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma ihtimalinin 'yüksek' olduğunu duyurdu.

 

10.30: Tayvan ve Singapur, Rusya-Ukrayna krizinde ABD’ye destek çıkarak Rusya’nın bölgede işgale kalkışması durumunda Rusya’ya yapılan teknoloji satışlarına büyük ölçüde sınırlama getirileceğini açıkladı. Sınırlamaya dahil edilecek ürünler arasında bilgisayar çipleri, yarı iletkenler ve diğer yüksek teknoloji içeren parçalar yer alıyor.

 

Tayvan basınında yer alan bilgilerde, ABD’nin Asyalı ortakları ile birlikte hareket ederek Rusya için hayati önem taşıyan teknoloji ürünlerinin satışını engelleyeceği de vurgulandı. Ayrıca, Çin’in Rusya-Ukrayna krizinden güç alarak Tayvan’a daha fazla baskı yapmasından da endişe duyulduğu belirtildi. Öte yandan ABD eski Ticaret Bakanlığı yetkilisi Kevin Woolf yaptığı açıklamada, Rusya’nın petrol, gaz, savunma, havacılık, akıllı telefon ve diğer elektronik üretiminde dışa bağımlı olduğunu ve bu yaptırımların Rusya’yı derinden etkileyeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 23.02.2022 12:38:59
ETİKETLERukrayna rusya