UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna başlattığı askeri operasyona ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir." Dedi

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatması hakkında "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir." açıklamasında bulundu.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Bu gece tüm dünyanın dualarının Ukrayna ile olduğunu belirten Biden, "Putin, felaket bir şekilde can kaybı ve acı getirecek kasti bir savaşı seçti. Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir. Dünya, Rusya'dan hesap soracak." ifadesini kullandı.

AA'nın haberine göre; Biden, Ukrayna'daki durumu bu gece Beyaz Saray'dan izleyeceğini ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli güncellemeler alacağının altını çizerek, "Sabah G7 liderleri ile görüşeceğim ve bunun ardından Rusya'nın Ukrayna'ya, küresel barış ve güvenliğe yönelik bu gereksiz saldırganlığı nedeniyle ABD ve müttefiklerinin yanıtını duyurmak için Amerikan halkına hitap edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

NATO'ya yönelik herhangi bir saldırının geri püskürtülmesi için NATO müttefikleri ile de yakın temas halinde olacaklarının altını çizen Biden, kendisi ve eşi Jill Biden'ın bu gece Ukrayna'nın "cesur ve gururlu halkı" için dua edeceğini aktardı.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, "Başkanın açıklamasında belirttiği gibi, Başkan Biden, ABD ve müttefiklerimizin Ukrayna'ya yönelik sebepsiz ve haksız saldırısının Rusya'ya dayatacağı diğer sonuçları açıklayan açıklamalar yapacak." dedi.

BIDEN BRIFING ALDI

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Donbas'a askeri müdahalesine ilişkin ulusal güvenlik ekibinden brifing aldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, resmi Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın Ukrayna konusundaki son temaslarına değindi.

Psaki, "Başkan Biden, bu akşam Rus askeri birliklerinin Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırısına ilişkin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Mark Milley ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan brifing aldı." ifadesini kullandı.

BIDEN ZELENSKIY İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, "Başkan Zelenskiy bu gece bana ulaştı. Rus askeri güçlerinin sebepsiz ve haksız saldırısını kınadım. Kendisine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde olmak üzere uluslararası toplumda attığımız adımlar hakkında bilgi verdim. Benden dünya liderlerini Başkan Putin'in bariz saldırganlığına karşı Ukrayna halkının yanında olmaya davet etmemi istedi. Yarın G7 liderleriyle görüşeceğim, ABD ve ortaklarımız Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacaklar. Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına destek ve yardım sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Son Güncelleme: 24.02.2022 10:15:21
ETİKETLERBİDEN