UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUS ASKERİN SON SÖZLERİ DÜNYA’YI SARSTI!

Rusya Ukrayna savaşından korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Savaşın 6’ncı gününde barış umutları rafa kalkarken Rusya Ukrayna’ya yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor.

RUS ASKERİN SON SÖZLERİ DÜNYA’YI SARSTI!

Ukrayna ordusu, gönüllülerle birlikte Rus kuvvetlerine karşı savaşırkenyaşanan kayıplar da giderek artıyor. Rusya, başta Kiev ve Harkov olmak üzere birçok kentte sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini bombalarken Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi’nin kürsüden yaptığı bir paylaşım savaşın acı yanını gözler önüne serdi. Ukrayna’da ölen bir Rus askerinin ölmeden öne annesine yazdığı son mesajları okuyan Sergiy Kyslytsya, o anlarda dünya gündemine damgasını vurdu.

Son dakika haberi… Rusya Ukrayna savaşında 6'ncı günde yıkımlar yaşanmaya devam ediyor. Rusya Ukrayna'nın birçok bölgesine saldırılar gerçekleştirirken sivil yerleşimleri hedef alıyor. Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda 5 bin 300'ün üzerinde Rus askerinin öldürüldüğü belirtilirken Birleşmiş Milletler kürsüsünde okunan satırlar, savaşın acı yüzünü de gözler önüne serdi.

"ÇOK KORKUYORUM"

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya konuşmasında, Ukrayna'da öldürülen bir Rus askerinin son mesajlarını okudu. BM Temsilcisi, ölen Rus askerinin cep telefonu mesajlarını okudu. Askerin annesine attığı mesajlarda kullanılan ifadeler adeta kan dondurdu.

Mesajlarında yalvaran ve yardım istediği anlaşılan askerin ifadeleri, şu şekildeydi:

" –Anne, ben artık Kırım'daki askeri tatbikatlarda değilim.

-Neredesin? Baban sana erzak kutusu göndermeyi planlıyordu.

-Bana nasıl bir erzak kutusu gönderebilirsiniz ki?

-Neden bahsediyorsun? Neler oluyor?

-Anne, ben Ukrayna'dayım. Burada gerçekten vahşi bir savaş var. Korkuyorum. Ülkedeki tüm şehirleri bombalıyoruz. Sivilleri bile hedef alıyoruz. Bize Ukraynalıların bizi iyi karşılayacağı söylendi ama burada durum hiç öyle değil. Bizi hedef alıyorlar, kendilerini tankların altına atıyorlar ve geçmemize izin vermiyorlar. Bize faşist diyorlar anne. Buna dayanamıyorum. Çok korkuyorum"

"2. DÜNYA SAVAŞINA BENZİYOR"

Rus askerin bu mesajların ardından öldüğünü paylaşan Kyslytsya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını 2. Dünya Savaşı başlangıcına benzetti.

Ukrayna'daki savaşı hiçbir tahrik olmadan Rusya'nın başlattığını herkesin bildiğini söyleyen Kyslytsya, "Bu savaş şu anda sığınakta oturan biri tarafından seçildi. Mayıs 1945'te Berlin'deki sığınakta oturan kişiye ne olduğunu biliyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 2.03.2022 12:37:06
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA