UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUS İŞ İNSANI PUTİN’İN KELLESİNE 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU!

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali devam ederken, ABD'de yaşayan Rus yatırımcı ve milyarder Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu açıkladı.

RUS İŞ İNSANI PUTİN’İN KELLESİNE 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU!

Rus yatırımcı ve milyarder Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolar ödül koydu ve Rus askeri yetkililerinden Putin’i savaş suçlusu olarak tutuklamalarını istedi.

Kripto yatırımcısı olan ve ABD’de yaşayan Alex Konanykhin Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Anayasal görevlerini yerine getirerek Putin’i Rus ve uluslararası yasalar uyarınca bir savaş suçlusu olarak tutuklayan görevlilere 1 milyon dolar ödemeye söz veriyorum” dedi. Ancak Rus milyarder daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

Konanykhin, Putin’in  “seçimleri ortadan kaldırarak” ve “rakiplerini öldürerek” Rus anayasasını ihlal ettiğini de iddia etti.

‘RAKİPLERİNİ ÖLDÜRÜYOR’

Konanykhin, Business Insider’a, “Başka insanlar benzer açıklamalar yaparsa, Putin’in tutuklanıp adalete teslim edilme şansını artırabilir” dedi.

Konanykhin, 1992’den beri Rusya’ya gitmediğini de söyledi. Putin’in misillemesinden korkup korkmadığı sorulduğunda, iş insanı, “Putin’in rakiplerini öldürdüğü biliniyor. Şu anda milyonlarcası var.” dedi.

ABD merkezli yayın kuruluşu Vice’a göre, Konanykhin’in serveti 300 milyon doları aşıyor…

Son Güncelleme: 3.03.2022 13:30:17
ETİKETLERPUTİN RUSYA ÖDÜL KONDU