UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘KENDİ NAAŞLARINI YAKMAK İÇİN ARAÇ GETİRDİLER!’

Ukrayna Rusya savaşında sıcak gelişme.. Müzakerelerde 2'inci görüşmeler başladığı esnada Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

‘KENDİ NAAŞLARINI YAKMAK İÇİN ARAÇ GETİRDİLER!’

Zelenski, "Kimse kaç kişinin öldüğünü saymıyor burada. Kendileri naaşları yakmak üzere araçlar getirdiler buraya. Anneler çocuklarının naaşlarını alamayacak. Çocuklarının burada öldüğünü bile bilemeyecek" dedi.

İşte Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin açıklamasından öne çıkanlar:

Sadece tarihe kazınmayacak adımız, Ukrayna'nın tarihi bir efsane olmayacak sonumuz. Biz barış istiyoruz. Kendi toprağımızdayız, her şeye hazırız.

 

KAN DONDURAN GERÇEK

Burada olan kimse direkt olarak bu sorulara cevap veremez. Geleceği bilemeyiz. Rus ordusu çok daha büyük. İki ya da üç kat değil, onlarca tank var, çok fazla askerleri var. Beş kat daha fazla bizden güçleri. Ama Rus halkı burada hayatlarını kaybediyor. Kimse kaç kişinin öldüğünü saymıyor burada. Kendileri naaşları yakmak üzere araçlar getirdiler buraya. Anneler çocuklarının naaşlarını alamayacak. Çocuklarının burada öldüğünü bile bilemeyecek. Asıl soykırım budur, Nazizm budur. 21'inci yüzyıldayız, 2022'deyiz ve böyle şeyler görüyoruz.

 

İnsanlara kıyameti unutun, dünyanın sonunu boş verin diyorlar. Asıl dünyanın sonu bu. Rusya böyle devam ederse dünyanın sonu gelmiş demektir bizim gibi insanlar için. Onlarla medeniyet arasındaki sınır biziz.

 

Sıradan Ruslara bir şey demiyorum. Başkanlarına itiraz edemiyorlar. İnsanlar bana itiraz ediyorlar. Memnun olmadıklarına kapıma gelip eylem yapıyorlar. Bu gayet normal bir şey. Çünkü onlar beni seçti. Bana erişimleri olmalı. Sen Çar değilsin, sen bir kral değilsin. İnsanlar seni seçiyor. Sen ülkeni temsil ediyorsun. Sen bir zorba değilsin, Führer değilsin. Sen yöneticisin, idareten oradasın.

 

Ben başkan olmasaydım, sivil savunma birliklerine katılırdım. Ben barışçıl bir insanım. Ortaya çıktı ki ben anayasanın değil halkımın da koruyucusuyum. Başkan olmasan orduya katılırdım, gıda dağıtırdım, ateş ederdim.

Son Güncelleme: 3.03.2022 19:25:08
ETİKETLERrusya ukrayna savaş