UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SILA ŞENTÜRK’ÜN KATİL ZANLISI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından vahşice katledilmişti. Bugün, daha önce açılan 'cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' davasında hakim karşısına çıkan Gökçek, iddiaları kabul etmedi. Sıla'nın ailesinin avukatı ise sanığın en üst sınırından ceza almasını ve herhangi bir indirimden faydalanmamasını talep etti.

SILA ŞENTÜRK’ÜN KATİL ZANLISI İLE İLGİLİ YENİ  GELİŞME

Giresun'da 16 Şubat'ta Sıla Şentürk, eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek vahşice öldürülmüştü. Sıla Şentürk'ün cinayete kurban gitmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırken olaydan sonra kaçmaya çalışırken yakalanan Gökçek ise tutuklanmıştı. Gökçek ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bugün daha önce açılan 'cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' davasında hakim karşısına çıkan Gökçek, hakkındaki iddiaları reddetti. Sıla'nın ailesinin avukatı ise sanığın en üst sınırından ceza almasını ve herhangi bir indirimden faydalanmamasını talep etti.

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

Ankara'da özel bir şirkette çalışan Hüseyin Can Gökçek, 16 Şubat'ta geldiği Erikliman köyünde eski nişanlısı Sıla Şentürk ile tartıştı. İkili arasında nişan atma meselesi ve ailenin tehdit iddiasıyla suç duyurusu bulunulmasından dolayı çıkan tartışma sırasında Gökçek, yöneldiği mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile genç kızın boğazını kesti. Sıla kanlar içerisinde yerde kalırken, şüpheli kaçtı. Evdeki dehşet anlarına tanık olan işitme ve konuşma engelli babaanne, güçlükle durumu komşularına ifade edip, yardım istedi. Komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Olaydan sonra kaçmaya çalışırken yakalanan Gökçek ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sıla Şentürk'ü daha önce kaçıran Hüseyin Can Gökçek, 'cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gökçek, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada Sıla Şentürk'ün annesi Asiye ve babası Bekir Şentürk hazır bulundu. Sanık Hüseyin Can Gökçek, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

 

EN ÜST SINIRDAN CEZA TALEBİ

Şentürk ailesinin avukatı Zülal Toptepe, sanığın üzerine atılı suçtan kurtulmak için ifade ettiği beyanları kabul etmediklerini, sanığın çelişkili ifadelerine itibar edilmemesini ve işlediği suçun en üst sınırından ceza almasını, ayrıca herhangi bir indirimden faydalanmamasını talep etti. Duruşmada baba Bekir Şentürk de, üzüntülerinin büyük olduğunu ve sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

 

Duruşma 23 Haziran 2022 tarihine ertelendi.

Son Güncelleme: 3.03.2022 20:24:29
ETİKETLERSILA ŞENTÜRK