UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEKLETİLEN 30 YAĞ GEMİSİ TÜRKİYE'YE GELECEK

Detaylar ortaya çıktı! Bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye'ye gelecek.

BEKLETİLEN 30 YAĞ GEMİSİ TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı. AK Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Azak Denizi'nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye'ye gelecek. Putin, bekletilen gemiler için talimat vereceğini ifade etti.

Rusya- Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Azak Denizi'nde bekletilen yağ gemileri Türkiye'deki endişeleri artırdı. Vatandaşlar yağ krizi yaşayacağı korkusuyla marketlere akın etti. Bu çerçevede dün telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gündeminde bölgede bekletilen yağ ve buğday gemileri vardı.

Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım" çağrısını yineledi.

Son Güncelleme: 7.03.2022 20:40:04
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA SAVAŞ YAĞ