UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PUTİN’DEN KARŞI HAMLE GECİKMEDİ

Putin'den ABD ve İngiltere'nin uyguladığı ambargo sonrası karşı hamle geldi. Putin ülkesinden bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının ve ithalatının yasaklanması talimatını verdi.

PUTİN’DEN KARŞI HAMLE GECİKMEDİ

Ukrayna işgalinin 13. günü devam ederken başta Batı dünyası olmak üzere ülkelerden ve şirketlerden arka arkaya yaptırım kararları gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD Başkanı Biden, Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurdu.

PUTİN'DEN AMBARGO KARARLARINA MİSİLLEME

Yapılan ambargolara karşılık olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinden bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının ve ithalatının yasaklanması talimatını verdi.

BAZI ÜRÜNLER VE HAMMADDELERE İHRACAT YASAĞI

Putin'in, Rus sanayisinin kesintisiz şekilde çalışmaya devam etmesi için bazı kısıtlamaların yer aldığı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayımlandı. Bazı ürün ve ham madde ticaretine yönelik kısıtlamaları içeren kararnamede, "Hükümet tarafından belirlenecek ürün ve hammaddelerin ithalat ve ihracatına yönelik ekonomik tedbirler alınacaktır." ifadesine yer verildi.

Kararnameyle, Rus hükümetine söz konusu yasaklardan etkilenecek ülkelerin listesini hazırlama talimatı da verildi.

İNGİLTERE DE RUS PETROLÜ YASAKLAYACAĞINI AÇIKLADI

Biden, Rusya'ya uygulanan yaptırımların ABD'de de petrol fiyatlarını artıracağını belirterek, "Putin Ukrayna sınırına asker yığmaya başladığından bu yana ABD'de petrol fiyatları ortalama 75 sent arttı ve daha da artıyor. Bunun ülke içinde en az şekilde azalması için her şeyi yapacağım." şeklinde konuştu.

Bu konuşmadan kısa süre sonra İngiltere de Rus petrolünün 2022 sonuna kadar kademeli olarak ithalatının durdurulacağı açıkladı.

Son Güncelleme: 8.03.2022 22:43:24
ETİKETLERPUTİN ABD RUSYA UKRAYNA