UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SERVETLE YAKALANDI

Tanınmış bir Ukraynalı işadamı ve politikacı olan 52 yaşındaki eski milletvekili Igor Kotvitsky'nin göz alıcı eşi, AB'ye giden bir mülteci sınırını geçerken on milyonlarca sterlin nakit ile yakalandığı iddia edildi. Macaristan sınırından geçmeye çalışan genç kadın gümrükte yüklü miktarda ABD doları ve Euro taşıyordu.

SERVETLE YAKALANDI

Ukrayna'nın en zengin adamlarından biriyle evli olan Anastasia Kotvitska, milyonlarca sterlinlik serveti ile bir mülteci geçiş noktasından ülkeyi gizlice terk etmeye çalışırken yakalandı.

Medyaya yayılan çarpıcı bir fotoğraf, şüpheli nakit akışındaki şoke eden para miktarını da gösteriyor.

Kiev basınının haberlerine göre, konuya ilişkin bir ceza davası açıldı.

Bir zamanlar Ukrayna'nın en zengin milletvekili olan Kotvitsky, eşinin doğum yapmak için ülkeyi terk ettiğini söyledi, ancak 28 milyon dolar ve 1.3 milyon euro taşıdığı yönündeki haberleri yalanladı.

Sosyal medya hesabını kapatmadan önce, "Bütün param Ukrayna bankalarında, hiçbir şey almadım" dedi.

24 yaşındaki kızı Violetta da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın "sahte ve söylenti" olduğu belirtti.

Kotvitska ise, sınırdaki olay hakkında yorum yapmadı.

Obozrevatel gazetesinin iddiasına göre, Macar gümrük memurları tarafından Vilok kontrol noktasında fark edilen büyük nakit meblağı açıklanmadı. Ancak daha sonra, Kotvitska parayı bir AB ülkesi olan Macaristan'a getirdiğini doğruladı.

RÜŞVETÇİLERE SORUŞTURMA

Ukrayna'da, servetlerini yurtdışına götürmek isteyen zengin seçkinler konusunda büyük bir hassasiyet var.

Şimdi, ülke dışına nakit akışına göz yumulduğu iddia edilen Transkarpatya bölgesindeki sınır muhafızları hakkında cezai soruşturma çağrısı yapılıyor.

Kotvitska davasını ortaya çıkaran Kievli işadamı Seyar Khushutov, gümrük memurları tarafından nakit paranın ülke dışına çıkmasını sağlayan bir rüşvet tarifesi olduğunu söyledi.

Bu yasadışı ödemeler, başvuranın sahip olduğu meblağa ve düzeyine bağlı olarak “yüzde 3 ila 7,5 arasında” değişiyor.

“Diğer batı bölgelerinde durum daha iyi değil. Bunu yapan gümrük memurlarının ve sınır muhafızlarının isimleri kimi çevrelerde çok iyi biliniyor” dedi.

Son Güncelleme: 22.03.2022 13:31:04
ETİKETLERukrayna para