UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUS BASINI: AİLESİYLE TÜRKİYE’DE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'ın istifa ettiği yönündeki haberleri doğrulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Evet. Chubais kendi özgür iradesiyle istifa etti" dedi. Rus basınının ortaya attığı iddiada, Chubais'in eşiyle birlikte Türkiye'de olduğu belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise Chubais olduğu iddia edilen bir kişinin Türkiye'deki bir bankanın ATM'sinden para çektiği görülüyor.

RUS BASINI: AİLESİYLE TÜRKİYE’DE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'ın istifa etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Chubais'ın istifasını doğrulayarak, "Evet. Chubais kendi özgür iradesiyle istifa etti" dedi.

İSTANBUL'DA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Chubais'in Ukrayna'daki savaş nedeniyle istifa ettiği ve geri dönmemek üzere ülkeden ayrıldığı iddia edildi. Rus basınında yer alan ve Chubais'ın yakın çevresine dayandırılan haberlerde ise, Chubais ve eşi Avdotya Smirnova ile İstanbul'da olduğu öne sürülerek, Moskova'ya geri dönecekleri aktarıldı. Chubais'in Türkiye'deki bir bankanın ATM'sinden para çektiği iddia edildi. Paylaşılan karedeki kişinin Chubais olduğu öne sürüldü.

YELTSİN DÖNEMİNDE DE GÖREV ALMIŞTI

Chubais, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılardan bu yana istifa eden en yüksek profilli Rus yetkili olarak kayıtlara geçti. Chubais, Rusya'nın eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin döneminde Rus özelleştirmesinin ana mimarı olarak görülüyor.

Son Güncelleme: 23.03.2022 22:15:10
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA SAVAŞ