UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NATO LİDERLERİNDEN ORTAK BİLDİRİ: RUSYA'NIN SALDIRISI KÜRESEL...

NATO Liderler Zirvesi sürerken liderlerden ortak bildiri geldi. Bildiride, "Rusya'nın Ukraynalılara saldırı küresel güvenliği tehdit ediyor." denildi.

NATO LİDERLERİNDEN ORTAK BİLDİRİ: RUSYA'NIN SALDIRISI KÜRESEL...

Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi;

"Rusya'nın Ukraynalılara saldırısı küresel güvenliği tehdit ediyor. Çin, Rusya'nın savaşına herhangi bir şekilde destek olmaktan kaçınmalı. Putin, Ukrayna'daki askerlerini çekip savaşı sonlandırmalı. İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz. Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ukrayna'ya saldırılardan Belarus'u sorumlu tutuyoruz."

 

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zirve sonrası yaptığı açıklamada, "Ukrayna halkı işgale büyük bir cesaretle direniyor. Özgürlükleri için savaşıyorlar. Biz de onlarla birlikte duruyoruz. Zelenski tutkulu bir mesaj gönderdi, NATO müttefiklerine verdikleri destek için teşekkür etti, daha fazla destek istedi. Rusya'ya emsali görülmemiş bir bedel ödetmeyi sürdüreceğiz." dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

 

4 MUHABERE GÜCÜ DAHA KONUŞLANDIRILACAK

"4 muharebe gücü daha konuşlandıracağız. Avrupalı müttefiklerimiz ve Kanadalılar da çabalarını arttırdı. Buna eşi benzeri görülmemiş 5 uçak gemisi grubu da dahil. Karada çok daha fazla askerimiz olacak ittifakın Doğu kanadında. Yüksek hazırlıkta tutacağız bunları. Havada ise daha fazla jet kullanacağız. Denizde ise uçak gemisi gruplarımız olacak. Ciddi sayıda savaş gemimiz olacak. Siber güvenliğimizi de kuvvetlendireceğiz. Bugün müttefik liderler Ukrayna'ya daha fazla destek vermeyi de kabul etti.

Müttefikler Ukrayna'ya ciddi askeri teçhizat sağlıyor. Ekonomik ve insani yardım da vereceğiz. Bu savaşın daha da büyümesini engellemek zorundayız. Bu daha ölümcül ve yıkıcı sonuçlara yol açar. Müttefikler diğer risk altındaki ortaklara desteğimizi arttırmada da mutabık kaldık.

 

NATO'DAN ÇİN'E ÇAĞRI

Pekin'in bu krizdeki rolüne değindik. Liderler Çin'e, Rusya'nın savaşını desteklememesi için çağrı yaptı. Pekin, hatırı sayılır nüfuzunu iyiye kullanmalı. İttifak ayrıca Belarus'a işgal ortaklığını sonlandırma çağrısı yaptı.

İşgalin başlangıcından bu yana bir ay oldu. Ne yazık ki güvenlik ücretsiz değil, daha fazlasını yapmak daha fazlasına mal olacak. Burada NATO'nun caydırıcılık kapasitelerini uzun vadede yeniden ayarlıyoruz dedik. 4 yeni muharebe grubu kuracağımızı duyurduk. Uzun vadeli bir plan. Başkan Putin'in işgali güvenliğimizi uzun vadeli olarak değiştirdi. Artık yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Eller tutulabilir haberler gördük sivillere yönelik askeri saldırılar olduğuna dair.

Çin'e mesajımız şu; dünyanın geri kalanına katılmalı ve bu vahşi savaşı kınamalı. Bugün birçok farklı konuyu ele aldık. Mesajımız şu: Birlikte durmalıyız ve Ukrayna'ya destek vermeliyiz. Bu savaşın tam teşekküllü bir savaş haline gelmemesi gerekiyor. Müttefikler sahaya, Ukrayna'ya asker gönderilmeyeceğini söyledi.

 

Son Güncelleme: 24.03.2022 18:15:08
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA SAVAŞ