UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADINA ŞİDDETTE GİZLİLİK KARARI

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda verilen gizlilik kararlarına artık tüm kamu kurumları uyacak. Mağdurun ismi yazışmalarda kodlanarak kullanılacak. Bu konuda ilk adımın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından atıldığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu.

KADINA ŞİDDETTE GİZLİLİK KARARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla 75. Yıl Huzurevi'nde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Bakan Soylu, "Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli. Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu." dedi.

Bakan Soylu, geçen yılın aynı dönemine göre kadın cinayetleri sayısı 70'ten 50'ye, yani yüzde 29 bir azalışa geldiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 24.03.2022 18:44:54
ETİKETLERKADINA ŞİDDET