UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ TARİH VERDİ! HAVALAR...

Hava durumuyla ilgili Meteorolojiden son tahminler geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı Çarşamba gününden itibaren artıyor. Ülke genelinde önümüzdeki hafta başına kadar hava sıcaklıkların 5-10 derece yükselmesi beklenirken, Doğu bölgelerinde bugünden itibaren sıcaklık 3 ila 6 derece artacak.

METEOROLOJİ TARİH VERDİ! HAVALAR...

Hava durumuyla ilgili Meteorolojiden son tahminler geldi. 29 Mart Salı (bugün) için yapılan değerlendirmelere göre sıcaklıklar bugünden itibaren Doğu'da artıyor. Türkiye geneli içinse çarşamba gününü işaret eden Meeteoroloji hava sıcaklığının 5-10 derece arasında yükselmesinin beklendiğini açıkladı.

Günlerdir soğuk hava etkisi altında olan Türkiye genelinde çarşamba gününden itibaren sıcak hava etkili olacak. Hava sıcaklıklarının, Salı günü doğu bölgelerimizde, Çarşamba gününden itibaren de ülkemiz genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ilâ 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ilâ 12 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Muğla, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Mersin'in iç ve yüksek kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU BÖLGELERİNDE 3-6 DERECE BİRDEN ARTACAK

Doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 29.03.2022 12:38:26