UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA VE UKRAYNA HEYETLERİ ERDOĞAN’I AYAKTA ALKIŞLADI

Ukrayna ve Rusya'nın heyetleri bugün İstanbul'da bir araya geldi. Dolmabahçe'de gerçekleşen görüşme öncesi konuşma yapan Erdoğan'ı Rusya ve Ukrayna heyetleri ayakta alkışladı.

RUSYA VE UKRAYNA HEYETLERİ ERDOĞAN’I AYAKTA ALKIŞLADI

Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ederken, iki ülkenin müzakerecileri Belarus sınırındaki görüşmeler ve online görüşmelerin ardından bu kez İstanbul'da yüz yüze bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİ HEYETE HİTAP ETTİ

Sabah 10.30'da başlayan Dolmabahçe'deki görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantı salonunda heyetlere seslenen Erdoğan, "Dünya sizden müjde bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız" dedi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Konuşmanın sonunda Rus ve Ukraynalı heyetler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir süre ayakta alkışladı. O anlar kameralarda da yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının tamamında şunları söyledi:

"Krizin başladığı ilk günden itibaren tırmanmanın önüne geçilmesi amacıyla her düzeyde samimi gayret sarf ettik. Aramızdaki komşuluk, dostluk, insani yakınlık, özellikle bu hukukun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Şahsen, kıymetli Devlet Başkanlarınız başta olmak üzere pek çok mevkidaşım nezdinde yoğun diplomasi mesaisi yürüttüm. Dışişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, Başdanışmanım İbrahim Bey de muhataplarıyla sürekli temas halinde oldular. Söz sahibi olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her iki tarafın da hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten, adilane bir yaklaşım sergiledik. Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık."

"ADİL BİR BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ"

Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgede ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarını, kaçınmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Ölen her insan, yıkılan her bina, refah yolunda harcanması gerekirken havaya savrulan, toprağa gömülen her kaynak, ortak geleceğimizden kopartılan bir değerdir." diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.03.2022 18:23:37