UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV: GÖRÜŞMEYE DE SAVAŞMAYA DA

İşgalini sürdüren Rusya'da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ordularının Kiev bölgesinden çekilip doğu bölgesine geçmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek" dedi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV: GÖRÜŞMEYE DE SAVAŞMAYA DA

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 47 gün geride kalırken, bölgede yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak "Esas hedef olan Donbas'ın tamamen bağımsız hale getirilmesine odaklanacağız" açıklaması yapan Rusya'nın birliklerini başkent Kiev'den çekilerek doğu bölgesine geçtiği görülmüştü. Bu hareketliliğin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"BİR SONRAKİ GÖRÜŞMEYE KADAR ASKERİ OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK"

Lavrov, "Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek. Rusya'nın Ukrayna'daki özel operasyonu, ABD'nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı" ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca, "Ukrayna ile görüşmelere devam etmemek için bir sebep görmüyorum" dedi. Bilindiği üzere Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelerde, Rus tarafının Kiev ve Çernihiv bölgelerinden çekilmesinde görüş birliğine varılmıştı.

RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERELERİ

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin başlangıcından bu yana taraflarla diplomasi trafiğini yürüten Türkiye, 29 Mart'ta müzakerelere ev sahipliği yaptı. Rusya ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe'de bir araya geldi. Ayrıca iki ülkenin dışişleri bakanları 10 Mart'ta Antalya'daki Diplomasi Forumu'nda bir araya gelmişti.

Son Güncelleme: 11.04.2022 15:09:00