UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALMANYA'DA 13 YAŞINDAKİ TÜRK KÖKENLİ ÇOCUĞA POLİS ŞİDDET UYGULA

Almanya'da yaşayan 13 yaşındaki Türk kökenli bir çocuk, seçim afişini yırttığı gerekçesiyle polisler tarafından ters kelepçe takılarak karakola götürüldü. O anlar sosyal medyada gündem olurken, çocuğun babası ise oğlunun vücudunda darp izleri bulunduğunu ve psikolojinin bozulduğunu ifade etti.

 ALMANYA'DA 13 YAŞINDAKİ TÜRK KÖKENLİ ÇOCUĞA POLİS ŞİDDET UYGULA

Düsseldorf iline bağlı Duisburg kentinde 13 yaşındaki E.A, polislerin sert müdahalesine maruz kaldı. Seçim afişini yırttığı gerekçesiyle ihbar edilen E.A, 12 Nisan Salı günü polis ekiplerini tarafından omzuna bastırılıp ters kelepçe takılarak karakola götürüldü.

VÜCUDUNDA DARP İZLERİ BULUNDU

Sosyal medyada yansıyan görüntülerde çocuğun polislerin müdahalesi sırasında ağladığı ancak polislerin aldırmadığı kaydedildi. E.A'nın babası Mustafa Ersen Altıntaş, olay sonrası E.A'yı hastaneye götürdüklerini ve oğlunun kafasında, boynunda ve sırtında darp izleri bulunduğunu söyledi.

"PSİKOLOJİSİ BOZULD

Baba Altınbaş, 13 yaşındaki bir çocuğa ters kelepçe takılarak karakola götürülmesinin yasal olmadığını belirterek, polisler hakkında dava açacaklarını ifade etti. Oğlunun kendisine, polisler üzerine çıktığında nefes alamadığını ve sesinin çıkmadığını söylediğini açıklayan Mustafa Ersen Altıntaş, E.A'nın görüntülerinin polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden siyahi Amerikalı George Florde'u hatırladığını belirtti.

Baba Altınbaş ayrıca olay sonrası E.A.'nın psikolojisinin bozulduğunu ve oğlunun sürekli ağladığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 16.04.2022 12:10:24
ETİKETLERalmanya