UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EVİNİ KRAYA VERECEKLER DİKKAT! BÖYLE DOLANDIRIYORLAR

Evinizi yabancı zenginlere kiralamak isterken iki kez düşünün: Tinder avcısı kılığındaki dolandırıcılar iş başında

EVİNİ KRAYA VERECEKLER DİKKAT! BÖYLE DOLANDIRIYORLAR

Satılık ev fiyatlarının tavan yapması ile birlikte dolandırıcılar yeni bir taktik ile ortaya çıktı. Evini en yüksek miktardan satmak isteyen ev sahiplerine yabancı zengin müşteri imajı ile alıcı getiriliyor.Gayrimenkuldeki fiyat artışını fırsat bilen dolandırıcılar akıl almaz yöntemler geliştirdi.Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, ortalama ev fiyatlarının milyon liralara çıktığı İstanbul'da filmleri aratmayan yöntemlerle 30'u aşkın ev sahibi dolandırıldı.

IRAKLI ZENGİN İŞADAMI KILIĞINA GİRİYORLAR

Bir dijital platformda yayınlanan Tinder Avcısı isimli belgesele benzeyen yöntemde ev sahibi, genellikle Iraklı zengin işadamı olarak tanıtılan alıcı ile lüks otellerde buluşturuluyor. Alıcı ve satıcı 2-3 gün boyunca Iraklı iş adamının finansmanıyla ultra lüks bir zaman geçiriyor. Muhtemelen bir önceki mağdurun finanse ettiği bu hayat ile ev sahibinin gözü boyanıyor. Korumalar, kiralık yatlar, hatta bu süreçte Irak gazetelerine ilişkin sahte kupürler devreye alınarak satıcının gözünde alıcının inandırıcılığı sağlanıyor.

3 KATI FİYAT ÖNEREREK GÖZ BOYUYORLAR

Ev sahibine normal değeri 5 milyon lira olan ev için bazen iki bazen de üç katına varan fiyatlar teklif ediliyor. Bu fiyatların karşısındaki alıcı için çerez fiyatı olduğuna iyice inanan ev sahibi ise satış sürecinin bir an önce başlaması için sabırsızlanıyor. Nihayetinde bürokratik işlemler başlıyor. Ancak tam transfer işleminde Iraklı işadamına ait hesabın bürokratik bir nedenle bloke olduğu ve satış işlemine ait transferin gerçekleşmesi için Irak Maliye Bakanlığı'na ait hesaba ev sahibi tarafından resmi komisyon olarak 70 bin dolarlık vergi ödemesinin yapılması gerektiği belirtiliyor. Bu ödeme yapılır yapılmaz paranın transferinin gerçekleşeceğine inanan ev sahibi bu parayı aracılara teslim ediyor ya da kendisi transfer ediyor. Bu an her iki taraf için de son görüşme oluyor. Parayı alan dolandırıcılar derhal ortadan kayboluyor. Emniyet birimlerine ulaşan başvurulara göre son aylarda 30'a yakın kişi bu ve benzeri yöntemlerle parasını yeni nesil sahtekârlara kaptırmış durumda.

Son Güncelleme: 20.04.2022 14:07:42
ETİKETLERev kira dolandırıcı