UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAHREDEN TAHLİYE

Çocukluğundan itibaren cinsel istismarda bulunan çocuğu ölüme sürükleyen Vedat Tarhan’a tahliye

KAHREDEN TAHLİYE

Çorlu’da 9 yaşından 18 yaşına kadar Ahmet Emre Yıldır’a cinsel istismarda bulunarak intihara sürükleyen ve 26 yıl hapis cezası verilen Vedat Tarhan tahliye edildi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 9 yaşından 18 yaşına kadar akrabası Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara maruz bırakılan Ahmet Emre Yıldır, 29 Nisan 2019’da intihar etti.

Yıllarca istismarı kimseye anlatamayan Yıldır, intihar etmeden 1 ay önce ailesine, 2002- 2003 yıllarında evlerinde kalan Vedat Tarhan’ın 2011 yılına kadar kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı.

Yıldır’ın, fail ile yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmeye ait ses kaydıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu, ancak dilekçenin intihardan sonra işleme koyulduğu ortaya çıktı.

23 yaşındaki Yıldır’ın intiharından sonra gözaltına alınan ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tarhan, 3 ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Vedat Tarhan, geçen yıl 19 Ağustos’ta Çanakkale’de yakalanıp, tutuklandı.

Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada savcı, Tarhan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

2020’de Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10’uncu duruşmaya tutuklu sanık Tarhan, cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

26 yıl hapis cezası

Ahmet Emre Yıldır’ın anne ve ablaları ile Tekirdağ Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı duruşma basına ve izleyicilere kapalı gerçekleşti. Vedat Tarhan, “Ben suçsuzum, Allah katında da içim rahat” dedi.

Mahkeme, “çocuğun nitelikli istismarı” suçundan Tarhan’a 26 yıl hapis cezası verdi.

Fail Tarhan’ın avukatları bu cezaya itirazda bulundu.

İtiraz incelemesini İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi kararın yerinde olduğunu hükmetti. Karar bu kez, yapılan itiraz sonrası Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yıldız, 10 Ağustos 2021’de Daire’ye gönderdiği yazıda, sanık avukatlarının temyiz talebinin reddi, İstinaf Mahkemesi kararının da onanması yönünde görüş bildirdi. Ancak dosyaya bakan Daire, İstinaf Mahkemesi’nin kararını bozarak Tarhan’ın tahliye edilmesine karar verdi.

Hürriyet’in haberine göre 8 Mart 2022’de tahliye yazısı Tarhan’ın tutuklu bulunduğu Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi ve Tarhan tahliye edildi.

‘Tüyler ürpertici bir karar’

Yıldır ailesinin avukatı Merve Uçanok, Tarhan’a tahliye kararı verilmesini “Tüyler ürperten bir karar” ifadeleri ile yorumlayarak “Emre Yıldır, çocuk yaştan itibaren yaşadıklarına daha fazla dayanamayarak intihar etti. Yerel mahkeme yerinde bir karar vermişti. Bu karar istinaf aşamasından da geçti. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı da ‘onama’ talepli bir tebliğname hazırladı. Her şey yolunda gidiyor derken bir de duyduk ki sanık tahliye olmuş. Hemen Daire ile temasa geçtik. Bozma kararı henüz sisteme yüklenmemiş. Ancak cezaevine giden yazıyı aldık” dedi.

Son Güncelleme: 22.04.2022 09:19:07
ETİKETLERvedat tarhan tahliye