UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATTIĞI TAŞ NEDENİYLE POLİS MEMURUNUN İKİNCİ KATTAN DÜŞEREK ŞEHİT

Fatih'te operasyon esnasında kafasına taş attığı polis memurunun merdivenlerden düşerek şehit olmasına neden olan şüphelinin suç dosyası kabarık çıktı. Şüphelinin cinsel istismar dahil 16 ayrı suçtan kaydı olduğu belirtildi. Şüpheli yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilirken şehit düşen polis memuru için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

ATTIĞI TAŞ NEDENİYLE POLİS MEMURUNUN İKİNCİ KATTAN DÜŞEREK ŞEHİT

Fatih'te Ayvansaray Mahallesi Ahmet Rifai Sokak'ta geçtiğimiz gün gece saat 02.30 sıralarında meydana gelen olayda İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zafer Mat ve beraberindeki polisler bir şahsı yakalamak için bir binanın önünde beklemeye başladı. Bu sırada aranan şahıs tarafından polis memuru Zafer Mat'a doğru bir taş atıldı.

POLİSİ ŞEHİT EDEN ZANLI YAKALANDI

Atılan taşın başına isabet etmesi sonucunda Zafer Mat merdivenlerden yere düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Görevi başındaki Mat'ı kafasına cisim atması sonucu şehit eden zanlı Burhan B. yakalanarak adliyeye sevk edildi.

CİNSEL İSTİSMAR DAHİL 16 AYRI SUÇTAN KAYDI ÇIKTI

Zanlı Burhan B'nin hırsızlık, cinsel istismar, kasten yaralama, mala zarar verme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma olmak üzere 16 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Zanlı, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Öte yandan şehit olan Polis Memuru Zafer Mat için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinin bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, 3. Kolordu Komutanı Levent Ergün, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Paşaoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı.

AİLESİ AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Yapılan törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Polis Zafer Mat'ın özgeçmişi okundu. Ardından şehit polis Memuru Zafer Mat için dualar edildi. Okunan duaların ardından şehit Zafer Mat'ın cenazesi gözyaşları içerisinde uğurlandı. Törende Şehit Polis Memuru Zafer Mat'ın eşi Zeynep Mat ve kızı Fatma Zehra Mat'ın güçlükle ayakta durduğu ve kızı Fatma Zehra'yı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın sakinleştirdiği görüldü.

Son Güncelleme: 24.04.2022 16:37:29
ETİKETLERşehit polis