UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TATİLE ÇIKACAKLAR DİKKAT! UYARI GELDİ!!!

Meteorolojiden 26 Nisan'da beklenen hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması geldi. Yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı riski devam ederken, bazı bölgeler için de yağış uyarısı geldi. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumuna ilişkin açıklama yaparken, Ramazan Bayramı'nda beklenen hava durumuna ilişkin de bilgi verdi. İşte yurtta beklenen hava durumu...

TATİLE ÇIKACAKLAR DİKKAT! UYARI GELDİ!!!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu ile Edirne çevreleri, Kırklareli'nin batısı, Sivas, Bayburt, Kayseri'nin doğusu, Kastamonu ve Karabük’ün güneyi, Siirt, Batman çevreleri ve Mardin'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıkların ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN'DEN 'BAYRAM' UYARISI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumuna ilişkin bilgi verirken, Ramazan Bayramı için de uyarılarda bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Şen, şunları söyledi:

Bugün öğleden sonra Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel sağanak yağış var. Çarşamba, perşembe, cuma günü de bu tür yağışlar, öğleden sonra iç, doğu, Güneydoğu Anadolu'yu da içine alacak şekilde yerel gök gürültülü yağış şeklinde devam edecek. Hafta sonu batı bölgeler de dahil olur.

Tatile çıkacaklar için ön bilgi: Bayramda Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağmur var. Sıcaklıklarda bu hafta sonu ortalamalara doğru düşmeye başlayacak. Bayram ile ilgili daha detaylı hava durumuna hafta sonuna doğru tekrar bakarız. Hangi bölgeler yağış alacak söyleriz. 

Son Güncelleme: 26.04.2022 11:06:06