UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARA ZAM İÇİN TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Milyonlarca kişinin gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlara çevrildi. Memur ve emekli maaş zammı büyük oranda belli oldu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız' açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de milyonlarca çalışanı umutlandıran zam açıklaması geldi.

ARA ZAM İÇİN TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında alacağı enflasyon farkını bekliyor. Mayıs ayı enflasyonu 24 yılın zirvesine yükselerek yıllık yüzde 73’ü aştı. 5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 35,64 oldu. Böylece önümüzdeki ay enflasyon hiç artmamış bile olsa emeklinin alacağı zam yüzde 35,64 olarak netleşti. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla beraber bu oran netleşecek. Enflasyon rakamları beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den temmuz maaş zamlarıyla ilgili önemli bir açıklama daha geldi.

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA TEMMUZ ZAMMI AÇIKLAMASI

Bilgin, Covid-19 salgını sonrasında tüm dünyada ekonomik anlamda bir kriz yaşandığına dikkat çekerek, "Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

ARA ZAM İÇİN TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi.

ERDOĞAN: HER KESİMİ RAHATLATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün "Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" demişti.

Enflasyon sorununun 2023 Şubat ve Mart aylarından sonra geride kalacağını belirten Erdoğan, "Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yılsonuna kaymasına neden oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 15.06.2022 12:04:55
ETİKETLERZAM ERDOĞAN