UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

5 BİN TL'NİN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

GSS borcu olanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Meclis'e gönderilen torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmı silinecek. 5 bin TL'nin altındaki borçların silinmesine karar verilirken 5 bin liranın üzerindeki borçların yüzde 50'si peşin ya da taksitle ödenirse kalan miktar silinecek. İşte tüm detaylar...

5 BİN TL'NİN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

Yüz binlerce kişinin beklediği af haberi geldi. Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren teklifle borcu olan vatandaşlara koyalık sağlanacak. Meclis'e gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın bir kısmı siliniyor. Borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanıyor. Sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler, kanun tasarısının yasalaşması halinde borcunun yüzde 50'sini peşin ya da taksitle öderse, kalan borcu silinecek. Eğer borç tutarı 5 bin TL'nin altındaysa borcun tamamı silinecek.

Sağlık Sigortasında borçlarından dolayı yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı geliyor. Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50'sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50'lik borç silinecek. Bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte borç tutarı 5 bin TL'nin altında ise borcun tamamı silinecek. Borcun yarısının 5 bin TL'nin altında olması durumunda ise 5 bin TL'nin tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek. Borcunu peşin ödeyenler hakkındaki davalar düşecek, taksitle ödemek isteyenler için ödeme bitince davalar düşecek.

Son Güncelleme: 16.06.2022 14:04:36
ETİKETLERGSS