UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHMUT USTAOSMANOĞLU CENAZESİNE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ!

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazında yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına katılmak isteyenler erken saatlerde camiye yürüdü. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunurken Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yerine gelecek isim de açıklandı.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU CENAZESİNE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ!

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu dün 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu için öğle Fatih Camii'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Ustaosmanoğlu için Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazında yoğunluk yaşandı. Öte yandan Fatih'teki İsmailağa Camii çevresinde vatandaşlara lokma dağıtıldı. Cenaze namazına gideceklere de seccadeler verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CENAZEDE KONUŞTU

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim, bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarında iken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir, orada kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuz Selim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde tabii gerçekten çok çile çekti ve bu çilenin ardından bugün hakka uğurluyoruz, yaş 93. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibiyle inşallah komşu kılsın." açıklamasını yaptı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun öğrencilerinden olan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü cenazede gözyaşı döktü.

VASİYETİ AÇIKLANDI

Cenaze namazını, Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, Ustaosmanoğlu için dua etti.

Cenaze töreninde vasiyeti açıklanan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yerine cemaatin başına Hasan Efendi Hoca'nın geleceği açıklandı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu açıklamasında, "Efendi Hz. vefatından sonra yerine kimi bıracak sorusuna açıklık getirmek istiyorum, "Benden sonra, yerime Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin lideri olarak bırakıyorum." Bana defalarca söyledi, ben de size bu hakikati iletiyorum" dedi.

TÖRENDEN NOTLAR

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ailesi, yakınları ve öğrencileri de katıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Fatih Camii'ne giden bazı yollar da kapatıldı, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar camiye gitmek için yürüdü.

Cenaze namazı için çevrede bulunan bir kişi, "Ümmeti Muhammed'in başı sağ olsun, Türkiyemizin başı sağ olsun. Ben 35 seneden beri medrese hayatının içindeyim. Çocukluğumuzdan beri onu hep çok gördük, sohbetlerini dinledik. Derdimiz olsa hep ona anlattık. Sıkıntımız olduğunda hiç duramaz, dayanamazdı. Cebinde ne varsa boşaltmak isterdi, öyle fedakardı. Dağdaki çoban da sohbetlerini anlayabiliyordu, şehirde en tahsilli insanlar da sohbetinden istifade ediyordu. Allah'ım şefaatlerine nail eylesin" dedi.

Cenaze namazı için gelen bir başka kişi de, "Kendisinin üzerimizde çok hakkı vardır. Cenazesine katılmak için geldik. Rabbim kendisinden gani gani razı olsun. Şu ahir zamanda, bu hocalara yaptığı hizmeti görmek lazım. Rabbim razı olsun. Biz de bu amaçla buradayız" dedi.

 

 

Son Güncelleme: 24.06.2022 15:48:03