UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÜRESEL ISINMA ARTIK HER YERDE!

İtalya Alpleri’nde buz çöktü 7 kişi can verdi. ABD’de kuraklık yüzünden İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma gemi günyüzüne çıktı. Londra’da ise içme suyu bitmek üzere. Hepsinin sebebi ise küresel ısınma...

KÜRESEL ISINMA ARTIK HER YERDE!

Bilim insanları küresel ısınmayla ilgili her geçen gün daha korkutucu raporlar yayınlarken, kriz pek çok olayla da insanlığın karşısına çıkmaya başladı. Önceki gün Alp Dağları’nın İtalya tarafındaki Marmolada tepesinden bir buz kütlesinin çökmesi sonucu en az 7 yürüyüşçünün hayatını kaybettiği belirtilirken, felaketten yüksek sıcaklıklar sorumlu tutuldu. Marmolada tepesinde önceki gün 10 derece ile hava sıcaklığının en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çeken yetkililer, 17 kişininse hala kayıp olduğunu söyledi. Marmolada tepesindeki buzulun küresel ısınma nedeniyle 25 ila 30 yıl içinde ortadan kalkacağını tahmin ettiğine dikkati çeken yetkililer, kayakçılar ve yürüyüşçüler için popüler bir nokta olan söz konusu zirvenin artık tehlikeli olduğu konusunda uyardı.

MAFYA İNFAZLARI

ABD’de ise ülkedeki en büyük rezervuar olan Mead Gölü’ndeki suyun tarihin en düşük seviyelerine gerilemesinin ardından yıllardır suyun altında duran İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma “Higgins” adlı çıkarma gemisi gün yüzüne çıktı. Güneybatı ABD’de devam eden mega kuraklığın sonucunda göldeki suyun, 1971’den bu yana en düşük seviyeye ulaştığı belirtildi. Ayrıca, mafya tarafından öldürüldüğünden şüphelenilen birkaç kişinin cesedinin kalıntılarının, bulunduğu açıklandı. İrlandalı şarkıcı ve çevre aktivisti Feargal Sharkey de son yıllarda rekor hava sıcaklığıyla karşı karşıya kalan İngiltere’nin başkenti Londra’nın suyunun bitmek üzere olduğuna dikkati çekti. İngiliz “The Daily Telegraph” gazetesine konuşan 70’lerin punk grubu The Overtones’un solisti Sharkey, Londra ve güneydoğusundaki su kaynaklarının artan nüfus ve tebeşir akiferlerinden (suyu depolayabilen ve yeterince hızlı taşıyabilen jeolojik birimler) aşırı soyutlanmanın baskısı altında olduğunu söyledi.

London Resilience Forum tarafından 2017 yılında yayınlanan bir raporda belirtildiği gibi kuraklığın Londra için gerçek ve mevcut bir tehdit olduğunu hatırlatan Sharkey, alarmın yükseldiğini söyledi. Sharkey, “Londra’da ve güneydoğusunda 25 milyon insan artık tehlikeli bir şekilde içme suyunun bitmesine yaklaşıyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 5.07.2022 12:07:20
ETİKETLERKÜRESEL ISINMA